*
Борба с вредителите

ЧИПРОВСКИТЕ КИЛИМИ КАНДИДАТ В КАМПАНИЯТА "ЧУДЕСАТА НА БЪЛГАРИЯ"

|
ЧИПРОВСКИТЕ КИЛИМИ КАНДИДАТ В КАМПАНИЯТА "ЧУДЕСАТА НА БЪЛГАРИЯ"

След преминалото в периода м.март – м. юни експертно гласуване и определяне на предложенията, които да бъдат включени в списъка на ЮНЕСКО, следва провеждането на втори етап от кампанията – Национално онлайн гласуване от българските граждани.
Кампанията се организира от в-к „Стандарт”, озаглавена „Чудесата на България”. Целта на кампанията е да бъдат определени нови кандидатури от материалното и нематериалното културно-историческо наследство на България, които да бъдат предложени за включване в списъка на ЮНЕСКО.
Една от одобрените кандидатури за онлайн гласуване в категорията за нематериално културно-историческо наследство е Чипровските килими от област Монтана.
Официалният интернет адрес на кампанията, които ще бъде активен в периода м. юни – м. октомври 2012 г., на който ще може да бъде подкрепена кандидатурата Чипровски килими е: http://www.bgchudesa.com.
Обявяването на резултатите от кампанията ще се състои на 3 октомври 2012 г. по време на спектакъла „Чудесата на България”, който ще се проведе в зала 1 на НДК, гр. София.
Нека заедно да подкрепим кандидатурата на област Монтана – Чипровските килими като част от кандидатурите на Северозападна България и с гордост да разпространяваме тяхната магия.


ОЩЕ ОТ "КУЛТУРА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар