*
Борба с вредителите

ЧЕЗ ЗАПОЧВА КАМПАНИЯ "БЪДЕТЕ ИНФОРМИРАНИ"

|
ЧЕЗ ЗАПОЧВА КАМПАНИЯ "БЪДЕТЕ ИНФОРМИРАНИ"

ЧЕЗ започва кампанията „Бъдете информирани” за разясняването на съдържанието на месечната фактура. В следващите месечни сметки, които ще получат битовите клиенти на компанията, ще се съдържа брошура с подробна информация за образуването на цената на електроенергията.
„ Целта на кампанията е отделните такси, включени в цената, както и начина на формиране на крайната сума, да станат ясни за всеки един клиент. Вярваме, че брошурата ще спомогне на потребителите да разберат всички тарифи и добавки. Ще продължим разяснителната кампания с всички средства и усилия”, заяви Кремена Стоянова, изпълнителен директор на ЧЕЗ Електро България.

От всички компоненти във фактурата на битовите потребители за ЧЕЗ остава само цената за достъп и пренос през разпределителната мрежа, но значителна част от този приход разпределителното предприятие връща към НЕК за покупка на електроенергия за технологичен разход.

Другите компоненти обаче като цена за достъп до електропреносната мрежа, цена за пренос през тази мрежа, добавка за зелена енергия, цена за високоефективно комбинирано производство, невъзстановяеми разходи се събират от ЧЕЗ, но се превеждат на другите участници от веригата производство-пренос. Това са производителите на електроенергия, Електроенергийния системен оператор, Националната електрическа компания.

За ЧЕЗ остават едва 9% от фактурираната стойност. С тези постъпления компанията поддържа и подобрява клиентските услуги, инвестира и обновява електроразпределителна мрежа в Западна България, категорични са от компанията.

В рамките на кампанията „Бъдете информирани” и за да отговорят на възникнали въпроси, мениджъри на ЧЕЗ провеждат срещи с клиенти. Компанията е готова да работи заедно с гражданските, потребителските организации и институциите за осигуряване на повече информация и внасяне на яснота по фактурите и други въпроси, свързани с дейността на ЧЕЗ.

Припомняме, вълна от протести заляха страната, след като бяха получени декемврийските високи сметки за ток. Първоначално недоволните предприеха стачни действия в Благоевград, след което се вдигнаха и други градове като Варна, София, Плевен и Пловдив.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар