*
Борба с вредителите

ЧЕЗ ВНЕДРЯВА ПОСЛЕДНО ПОКОЛЕНИЕ МОБИЛНИ ЛАБОРАТОРНИ СИСТЕМИ

|
ЧЕЗ ВНЕДРЯВА ПОСЛЕДНО ПОКОЛЕНИЕ МОБИЛНИ ЛАБОРАТОРНИ СИСТЕМИ

Технологията повишава сигурността и оптимизира процеса по отстраняване на повреди по мрежата
ЧЕЗ повишава сигурността на захранването за потребителите в Западна България с внедряването на последно поколение мобилни лабораторни системи. Технологията позволява цялостно обследване на характеристиките на кабелни линии и бързо и точно локализиране на повреди в разпределителната мрежа. По този начин се предотвратява възникването на аварийни ситуации и се намалява времето за отстраняване на проблеми по мрежата. Благодарение на мобилните лабораторни системи от началото на 2011 г. служителите на компанията са установили потенциално слаби места в обследваните обекти, наложили подмяната на 30 силови кабела средно напрежение. Извършени са и частични ремонти по разпределителната мрежа.

За момента ЧЕЗ разполага със 17 специализирани мобилни лабораторни системи за кабелна диагностика. Компанията е внедрило и две нови системи последно поколение, локализирани в Самоков и София. Стойността им възлиза на 600 хил. лева. В инвестиционния план на компанията за периода от 2012 до 2016 г. е предвидена и поетапната подмяна на 10 специализирани автомобила за кабелна диагностика.

„Въвеждаме технологии, за да осигурим европейско качество на услугите за нашите клиенти. Мобилните системи подпомагат превенцията на аварийни ситуации и повишават сигурността на захранването, като така спестяваме неудобства на потребителите, каза Божидар Гатев, директор „Експлоатация и поддържане” в ЧЕЗ Разпределение България.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар