*
Борба с вредителите

ЧЕЗ ОТЧИТА РЪСТ НА ПОТРЕБЛЕНИЕТО В СРАВНЕНИЕ С МИНАЛАТА ГОДИНА

|
ЧЕЗ ОТЧИТА РЪСТ НА ПОТРЕБЛЕНИЕТО В СРАВНЕНИЕ С МИНАЛАТА ГОДИНА

Компанията съветва клиентите си да използват разумно електроенергията

ЧЕЗ отчита ръст на потреблението на електроенергия за първите седем месеца на тази година в сравнение със същия период на 2010 г. Статистиката на компанията за януари-юли 2011 г. показва, че измерените средномесечни енергийни товари по мрежата тази година са 918 мегавата на фона на 879 мегавата през 2010 г. Данните за летните месеци юни и юли също затвърждават тенденцията за увеличаване на потреблението като средномесечните товари за двата месеца тази година са 726 мегавата, докато през 2010 г. са били 710 мегавата.

„Съзнаваме, че потреблението на ток е в пряка връзка с някои външни фактори, като температурите навън например, но въпреки това бихме искали да призовем нашите клиенти да използват разумно електроенергията. Това не само би допринесло за облекчаване на семейните им бюджети, но също така би подпомогнало изпълнението на националните индикативни цели за енергийна ефективност”, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.
ЧЕЗ предприема редица мерки с цел информиране на населението за необходимостта от разумна употреба на електроенерегията. През 2009 г. компанията проведе кампания под мотото „По-малко енергия, повече светлина” в 5 областни града в Западна България. През 2010 г. бе организирана акция съвместно с най-големите вериги магазини за електроуреди за популяризиране на продуктите с по-висок енергиен клас. Миналата година ЧЕЗ инвестира 41 хил. лева в повишаването на енергийната ефективност на детска градина „Слънчогледи” в столичния квартал „Слатина”. През 2011 г. компанията за трети пореден път се включи и в инициативата на WWF „Часът на Земята”.
За да улесни и информира своите клиенти, ЧЕЗ създаде информационна страница за енергийната ефективност на корпоративния си сайт www.cez.bg. Потребителите могат да научат полезни съвети за пестене на електроенергия, както и да изчислят сами потреблението в дома си благодарение на специално разработения енергиен калкулатор на уебстраницата на компанията.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар