*
Борба с вредителите

"ЧАВДАР" БЯЛА СЛАТИНА ВСЕ ПО-БЛИЗО ДО ФАЛИТ

|
"ЧАВДАР" БЯЛА СЛАТИНА ВСЕ ПО-БЛИЗО ДО ФАЛИТ

Четири часа, едно решение, дългове от пари, преведени финансови средства и неправомерно използвани такива.

По този начин може да охарактеризира на кратко проведеното днес Общо събрание на ПФК „Чавдар” (Бяла Слатина).

Магистър фармацевт Красимир Костов вече не е президент на ПФК „Чавдар” (Бяла Слатина). Това решение бе гласувано днес на Общото събрание на клуба. „Освобождаване от председателския пост на Красимир Костов, без освобождаване от отговорност”. Това предложение бе гласувано с 47 гласа „ЗА”. Решението бе взето единодушно. Костов бе освободен от бившия кмет на гр. Бяла Слатина Венцислав Василев през месец септември, но официалното му освобождаване бе днес. Бившият вече президент на „Чавдар” очаквано не се появи на Общото събрание на клуба, което продължи близо 4 часа. За това време така и не се стигна до избирането на временен Управителен Съвет, който да се опита да намери спонсори за спасяването на клуба. „Чавдар” върви с всичка сила към фалит. "Клубът дължи на играчите заплати за месеците септември, октомври и ноември. Това са близо 80 000 лв. Общо 10 бивши футболисти и треньори са осъдили „Чавдар” за сума, която варира в рамките на 40-50 хиляди лв. Също така има неизплатени съдийски такси от миналия сезон. Като обща сума „Чавдар” дължи около 250 000 лв. Ако тази сума не се плати до подновяването на първенството, клубът няма да започне пролетния дял. Лошото в случая е, че лихвите продължават да се трупат и дължимата сума постепенно расте – заяви членът на УС Харалампи Петков. Оповестените задължения вбесиха присъстващите, които питаха къде се намира Красимир Костов, за да каже къде са отишли парите и защо клубът е на минус. Бившият кмет на гр. Бяла Слатина Венцислав Василев призна, че е превел близо 270 000 лв. за оцеляването на клуба, но тази сума явно се оказва недостатъчна, тъй като клубът дължи още толкова. Освен това през месец септември са изтеглени 40 000 лв. заем за „Чавдар” от Общината, но в крайна сметка тези пари не са постъпили в касата на тима. - Пари е имало, но не са отишли, където трябва. Костов забатачи 90-годишен клуб, на който дори не му бе организирано честването на юбилея. С тези пари може да се издържа клуб в „А” група. Парадоксалното е, че всички села около Бяла Слатина имат футбол, а ние - символът на футбола в Общината, вървим към фалит. Искаме ръководство с перспектива, а не такъв, който само говори и ние да му пляскаме – скочиха в един глас присъстващите.

- Даваме високи заплати на играчи, които викат на топката тиква. Освен, че не могат да играят, ами и продават мачове – заяви Стефан Гергов. - Не е било никога да имаме толкова много загуби у дома само за един полусезон.

- Когато аз бях президент на клуба, последната година като кмет оставих "Чавдар" без задължения и със 75 000 лв. бюджет, който стигаше за заплати и т.н., а „Чавдар” бе на 2-ро място в Западната „Б” група. Сега 270 000 лв. не стигат. Как става това? Имаше период, в който Костов водеше зет си - изп. директор, шофьора си - административен директор и племенника си пак там някакъв директор. И тримата бяха на заплата. Дори не знам как стадионът е получил лиценз. ДЮШ на клуба е пратена в кюшето. Талантите ни играят по селата. За 4 години Костов не е купил една топка за школата. Децата затова бягат, защото няма с какво да ги задържим. Ще бъдем престъпници да затрием клуба. Поздравявам бившия кмет инж. Венцислав Василев, че е извадил пари, дори в повече, с което е прескочил бюджета и затова ще бъде глобен, но и той носи вина, тъй като не е следил за правомерното използване на тези средства. През футболния клуб са източвани пари. Не може да са изтеглени 40 000 лв. от Общината и да не са постъпили в клуба - заяви пък бившият кмет на гр. Бяла Слатина и президент на „Чавдар” Милко Симеонов.

Малко преди края на Общото събрание пристигна писмо от МВР Бяла Слатина, в което се приканва ПФК „Чавдар” да се разплати с полицията по 6 фактури. От МВР твърдо заявиха, че повече няма да охраняват срещи на отбора. Дългото проточване на събранието пък изнерви присъстващите, които се разотиваха преди да бъде гласувано ново предложение, което е явен знак, че клубът върви към фалит. Настоящият УС ще продължи да действа до избирането на нов такъв, което най-вероятно ще стане през месец януяри. Единствената промяна е, че досегашният бос Краси Костов вече не е председател на УС и няма нищо общо с клуба

- Трябва да се намери някой напълно луд и ненормален човек, който да покрие всички дължими средства на клуба. Ако се плати, „Чавдар” ще продължи участието си в „Б” група, но да не забравяме, че трябва да се вземат и нови играчи. Поне 20. За какво са ни настоящите, щом продават мачове – зачуди се бившият капитан на клуба Георги Георгиев – Гълъба.

Сред присъстващите в залата не беше новият кмет на град Бяла Слатина инж. Иво Цветков.

Очаква се ново Общо събрание на клуба да има в началото на януари.


ОЩЕ ОТ "СПОРТ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар