*
Борба с вредителите

"ЦЕНИТЕЛИ НА КРАСОТАТА" НАЙ-БЕЗОБРАЗНО КРАДАТ ЦВЕТЯ ОТ ЦЕНТЪРА НА ВИДИН

|
"ЦЕНИТЕЛИ НА КРАСОТАТА" НАЙ-БЕЗОБРАЗНО КРАДАТ ЦВЕТЯ ОТ ЦЕНТЪРА НА ВИДИН

Засаждането на цветя в централната зона на Видин приключи миналия месец и голяма част от тях отново бяха откраднати. Това каза за Радио “Фокус”- Видин Даниела Димитрова, управител на фирмата по озеленяване. Част от храстите, които са били засадени пред читалище “Цвят” , също са били откраднати.

Според Даниела Димитрова единственият начин тези кражби да спрат е гражданите да променят мисленето си и да се интересуват повече от мястото, в което живеят. В момента фирмата по озеленяване продължава с подготовката на зелените площи за зимата, почистват се и алеите и тревните площи в парковете от нападалата шума. Зазимяват се розите, като се подрязват и зариват, следва зазимяване на храстчетата, посадени миналата година.

Предстои озеленяване на кръговите движения по булевард “Панония”. Очаква се фирмата да озелени напълно едно от тях до края на този месец. “Надяваме се, първият сняг да падне след поне 15-20 дни, за да не ни изненада. Междувременно обаче почвата се нуждае от валежи, защото е изключително суха”, каза още Даниела Димитрова.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар