*
Борба с вредителите

БУМ НА ЗАЛОЗИТЕ НА ЕЛЕКТРОННИ СПОРТОВЕ - ЗАЩО СА ТОЛКОВА ПОПУЛЯРНИ?

|
БУМ НА ЗАЛОЗИТЕ НА ЕЛЕКТРОННИ СПОРТОВЕ - ЗАЩО СА ТОЛКОВА ПОПУЛЯРНИ?

В последно време има една спортна дисциплина, която набира впечатляваща скорост. Изненадващото за всички е, че тук физическата активност не е толкова висока и въпреки това можем да видим постоянно растящ интерес. Говорим, разбира се, за електронните спортове. В последните няколко години тази дисциплина успя да намери спонсори, привлече вниманието на огромна зрителска маса и накара все повече хора да я следят с интерес.

Каква е тайната на електронните спортове и какво точно са те? Новата дисциплина събира играчи на някои от най-популярните компютърни игри в света. Пример за такава може да бъде Counter-Strike: GO. Трудно бихме чували човек, който да не познава въпросната игра и поне веднъж да не е прекарвал часове с нея. Същото важи за някои стратегии като Star Craft, DOTA 2 и други.

Електронните спортове елиминират до някаква степен физическото натоварване, ако изключим бързите пръсти и рефлекси и на тяхно място идва време за стратегии и тактики. Четете правилно, различни организации плащат милиони - миналогодишният The International 2019 беше подготвил около 34 милиона долара в наградни фондове и посрещат редица професионални отбори, които да премерят сили в люти сражения. Нивото на игра е впечатляващо и стои на светлинни години от просто забавление или хоби в неделя вечер.

Да не говорим, че други популярни игри като световната купа по Fortnite идваше с награда от 100 милиона долара. С високоскоростния интернет се появиха толкова популярните игри в мрежа, а воденето на класация и излъчването на най-добрите е само част от забавлението. В приходи, професионалните геймъри са все още далече от заплатите на атлетите, но пък хора като Йохан Сундщейн печели над 6 милиона долара. Неговият колега Себастиян Дебс е изкарал над 5 милиона долара. Освен атрактивни турнири, високи наградни фондове и професионални играчи, които са значително по-близо до своите фенове, електронните спортове се превръщат в изцяло нова платформа за поставянето на залози. Подозираме, че е малко късно да инвестирате около 10-12 часа на ден за повишаването на уменията, следователно начин да печелите от това хоби е именно чрез залагане.

По тази причина родните букмейкъри предлагат дори опция за такива залози. В сайта за ревюта Silentbet ще откриете кои букмейкъри се интересуват от електронни спортове, предлагат по-сериозни бонуси и имат атрактивни програми за лоялни клиенти. Този ориентир може да помогне значително, когато прецените, че на следващия Dota 2 турнир може да предскажете кой ще бъде шампионът. Впрочем има доста игри, които всяка година успяват да излъчат нов милионер, а да не говорим, че електронните спортове не са обвързани със сезони, не се влияят от климатичните условия, контузии и дори специален абонамент, за да се гледат.

В повечето случаи излъчването им става напълно безплатно и може да се наблюдава на всяка платформа. Към това трябва да добавим наличието на така наречените типстъри - професионални коментатори, които винаги имат мнение относно шансовете им за победа. Може би в това се крие тайната на въпроса: защо електронните спортове стават толкова популярни? Разбира се, същите все още прохождат, но имайки предвид скоростта на популяризиране, много скоро може да започнат да намират място дори в ефир.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар