*
Борба с вредителите

"БОТЕВ" ОТКАЗА ПОДГОТОВКА В КИПЪР

|
"БОТЕВ" ОТКАЗА ПОДГОТОВКА В КИПЪР

"Ботев" Враца се отказва от лагера в Кипър и вместо подготовка на острова на Афродита, ще се готви десетина дни на черноморския ни курорт Албена. Информацията беше потвърдена от изпълнителния директор Пламен Николов. Според него, парите, необходими за подготовката в Кипър, са наполовината от това, което управата на футболния клуб ще плати за същия престой на родното Черноморие. Отделно от това не всички поискани контроли от старши-треньора Тони Здравков, са били уредени.

Според неофициално потвърдена информация, за престоя в Кипър врачани са щели да платят около 50 000 лева, докато за тренировките в Албена те ще извадят около 20-25 хиляди лева. Осигурени са и противници, с които "Ботев" ще запълни програмата си от минимум 4 контроли. Тони Здравков ще заведе възпитаниците си на лагер и едновременно с това ще участва в турнира "Албена Къп". Врачани ще изкарат край морето от 31 януари до 11 февруари. В надпреварата по футбол са в група "А" заедно със съставите на "Берое", "Монтана" и "Спортист" /Своге/.
"Не е проблем да играем със старозагорци и монтанци, тъй като мачовете ни от първенството са в по- късен етап от шампионата", допълни Пламен Николов.

Мачовете на "Ботев" са на 2-ри, 5-ти и 8-ми февруари, а на 11-ти февруари е предвиден мач с отбор от другата група, където са тимовете на "Светкавица", "Калиакра", "Спартак" /Варна/ и неуточнен още чуждестранен тим.
Отпадането на лагера в Кипър няма да прекрои особено програмата на Тони Здравков, предвидена за зимната подготовка, тъй като първият лагер на отбора в Сандански завършва на 27 януари. Футболистите ще имат двудневна почивка, след което заминават за Албена.


ОЩЕ ОТ "СПОРТ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар