*

БОРИСОВ РАЗЛЮТЕН ОТ ПРИКАЗКИТЕ ЗА ДАНЪК ВЪРХУ ПЕНСИИТЕ

|
БОРИСОВ РАЗЛЮТЕН ОТ ПРИКАЗКИТЕ ЗА ДАНЪК ВЪРХУ ПЕНСИИТЕ

http://www.blitz.bg/news/article/156753 "Дянков, вчера се свързах с депутата от ГЕРБ, който беше говорил за данъци върху пенсиите, накарах му се много", това е заявил премиерът Бойко Борисов на заседанието на Министерски съвет тази седмица. В понеделник народният представител Борис Грозданов лансира идеята при падането на тавана пенсиите също да бъдат обложени с данък общ доход .
След като медиите гръмнаха с новината, депутатът Борис Грозданов даде заден ход и заяви, че не е правил никакво предложение, а само обяснил в кои случаи се различаваме от другите държави.

Премиерът обаче е видимо ядосан от думите на депутата, става ясно от публикуваната стенограма.
"Вижте, свържете се с нашата парламентарна група там и по такива теми, които не само, че не са обсъждани, не само, че ако се вземат като решение, това е тежко политическо решение и трябва да заседава Изпълнителна комисия, Министерски съвет, за да кажем, че е така. Да излезеш и да хвърлиш такава тема, че ще облагаш пенсиите на хората с данък е просто тотален удар срещу мен, вас и партията. Така, че изрично като направите група това да им бъде казано", заповядва Борисов.

Премиерът недоумява как може депутати от ГЕРБ сами да вкарват таралеж в гащите си. “Ние се чудим как да съберем пари, за да вдигнем пенсиите и с вдигането на пенсиите им говориш за данък върху пенсията, това здравият разум не го допуска", казва Борисов.

Премиерът се обръща и към другия вицепремиер: "Цветанов, ти също по чисто партийна линия - не могат да се правят такива изказвания, които се вземат и гледам по телевизиите сутрин вървят само надписи: „ГЕРБ предлага данък върху пенсиите“. Защо, защото някой се сетил, че може да експериментира и да си говори там. Имат достатъчно време на трибуната в парламента да си говорят, ама колкото искат, по хиляди теми, които се обсъждат в парламента", с тези думи премиерът закрива заседанието на кабинета./БЛИЦ


ОЩЕ ОТ "ПОЛИТИКА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар