*
Борба с вредителите

БОРИСЛАВ ЦЕКОВ: ПОЛИТИКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО В СЪДЕБНАТА РЕФОРМА НЕ Е ПОКАЗАЛА СЕРИОЗЕН НАПРЕДЪК ДО МОМЕНТА

|
БОРИСЛАВ ЦЕКОВ: ПОЛИТИКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО В СЪДЕБНАТА РЕФОРМА НЕ Е ПОКАЗАЛА СЕРИОЗЕН НАПРЕДЪК ДО МОМЕНТА

01 декември 2011 | 11:13 | Агенция "Фокус"
Политиката на правителството в съдебната реформа до момента не е показала сериозен напредък и въпросът не е в смяната на един или друг министър, а в липсата на стратегия и визия. Това правителство няма такива. Така че, каквито и добросъвестни усиля да полага Диана Ковачева – не виждам до какви съществени резултати ще доведе това. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” председателят на Института за модерна политика - Борислав Цеков.
Познавам добре Диана Ковачева от работата в неправителствения сектор. Бих бил доста предпазлив - да изразявам някакъв оптимизъм за това дали тя би могла да придвижи нещо в съдебната реформа, защото това не е въпрос на работата на един министър – каз той.
Относно препоръките за нея от Брюксел – мисля, че това са поредните хвалби. Бойко Борисов много обича да говори, че някой го хвали, но обикновено това са истории тип „барон Мюнхаузен”. Какво значи – Брюксел препоръчва някой? Няма такова нещо – да сте чули официална оценка – някой някъде по кюшета бил казал някому – каза Цеков.
Притеснително е, че излязоха много информации за прекалена близост на „Трансперънси интернешънъл” и усвояването на едни странни милиони от това управление. Надявам се, че Диана Ковачева няма общо с тези неща и тъй като я познавам като един коректен човек с активна позиция мисля, че тя ще си върши работат до колкото може в това правителство, но политиката е политика и след като е влязла в това управление – ще му носи кръста – каза Борислав Цеков.
Красимира ГЕОРГИЕВА


ОЩЕ ОТ "ПОЛИТИКА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар