*
Борба с вредителите

БОЛНИЦАТА В БЕЛОГРАДЧИК НА РЪБА НА ОЦЕЛЯВАНЕТО

|
БОЛНИЦАТА В БЕЛОГРАДЧИК НА РЪБА НА ОЦЕЛЯВАНЕТО

Само за година пациентите на болницата в Белоградчик са намалели повече от половина. Финансирането стига само за заплати и минимални плащания към доставчиците, а дълговете вече са половин милион лева. Общината търси спешно решение на кризата с болничното заведение, което обслужва населението на още три общини във Видинска област.

Проблемите в общинската болница в Белоградчик са отдавна, но финансовата криза непрекъснато се задълбочава. След като две зими здравното заведение остана без парно отопление и пациентите се грееха с електрически печки, отливът на хората към съседни болници стана неизбежен. При безработица, обаче, от над 37% една голяма част от населението не може да си позволи пътуване, съобщава БНТ.

Ниските заплати на лекарите, които са между 500 и 600 лв., принудиха много от тях да потърсят реализация другаде. От няколко дни здравното заведение е и без рентгенов апарат.

Общинското ръководство търси решения, за да спаси болницата от закриване.

Общината разчита скоро да продаде гори, за да спечели средства и да спаси болницата в Белоградчик. Очаква се и да бъде подписване на споразумение със софийско здравно заведение, което ще изпрати специалисти за консултации. А това ще повиши качеството на здравните услуги в града на скалите.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар