*
Борба с вредителите
БЕЗ КОМЕНТАР - ТРИ В ЕДНО

БЕЗ КОМЕНТАР - ТРИ В ЕДНО

Детската количка продължава да е едно от чудесата на природата и обществото, видя нашата рубрика "Без коментар". Вижте как до детското возило пъргаво ситни прабаба с бастунче, която не изостава нито на йота от внука и правнучето. Защото детската количка е нашенският еликсир за подмладяване!

БЕЗ КОМЕНТАР - Я, КОЛКО КАБЕЛИ!

БЕЗ КОМЕНТАР - Я, КОЛКО КАБЕЛИ!

Я, колко много въздушни кабели имало по уличните стълбове във Враца, възкликна нашата рубрика "Без коментар". Днес снеговалежът облече жиците в бяла премяна и те блеснаха ярко пред очите на контролните органи, които би трябвало да спазят закона и да вкарат кабелите под земята.

БЕЗ КОМЕНТАР - ПРОЛЕТ ИДЕ

БЕЗ КОМЕНТАР - ПРОЛЕТ ИДЕ

Навън от студ се пука дърво и камък и живакът на термометъра бяга да се крие в миша дупка. Но пролетта е близо, видя нашата рубрика "Без коментар", която разгледа изложбата на фотографа Петър Петров в регионалната библиотека. Вижте и вие.

БЕЗ КОМЕНТАР - НОЩНА СТРАЖА - АВАРИЯ

БЕЗ КОМЕНТАР - НОЩНА СТРАЖА - АВАРИЯ

Ледените капани на пътя дебнат шофьорите денем и нощем, видя нашата рубрика "Без коментар". Дори и професионалните водачи не винаги успяват да преминат безаварийно през спецтестовете, заложени от снега и леда върху асфалта. Нашата камера направи тези нощни снимки на кръстовището за село Косталево пр...

БЕЗ КОМЕНТАР - БЕРЛИНСКА СТЕНА

БЕЗ КОМЕНТАР - БЕРЛИНСКА СТЕНА

Сняг и лед скова Враца и постави пред сериозно изпитание комуналните служби, които трябва да направят града проходим при зимни условия. Така от БКС изстъргаха леда от улицата покрай Съдебната палата и къде да стоварят ледените отломки? Ами на най-удобното място - под колоните на Пощата. Където сами...

БЕЗ КОМЕНТАР - ИСКЪРА ЗАМРЪЗНА

БЕЗ КОМЕНТАР - ИСКЪРА ЗАМРЪЗНА

Въпреки, че Малък Сечко отпусна за малко леденото си менгеме, най-дългата българска река продължава да замръзва, видя нашата рубрика "Без коментар". Ледоходът скова напълно течението на реката край крепостта "Калето" и бента в Мездра. 

БЕЗ КОМЕНТАР - КАПЧУЦИТЕ ЗАПЯХА

БЕЗ КОМЕНТАР - КАПЧУЦИТЕ ЗАПЯХА

Втора седмица ни сковава сибирски студ и синоптиците предричат още лед, сняг и мраз. Но камерата на нашата рубрика "без коментар" видя, че само за малко да се покаже слънцето, ледените висулки започват да капят. Капка по капка, песента на капчуците ни приближава към пролетта.

БЕЗ КОМЕНТАР - ПАТИЦИ В ИСКЪР

БЕЗ КОМЕНТАР - ПАТИЦИ В ИСКЪР

Ледената премяна на река Искър заплаши с принудителна гладна диета десетките водоплаващи птици, които по цял ден се гмуркат под леда, за да търсят нещо за закуска, обяд или вечеря. Това са рисковете на природата- свободата да летиш се плаща с ненормиран работен ден, за да оцелееш.

БЕЗ КОМЕНТАР - ЛЕДЕНА ПРИКАЗКА

БЕЗ КОМЕНТАР - ЛЕДЕНА ПРИКАЗКА

Във фризерите на природата замръзнаха и високопланинските водопади. Сякаш по заповед на щуката като в приказките водните струи се вкамениха в една прозрачна феерия от форми и структури на скъпоценни кристали. Сред тях въображението с лекота открива силуети на птици, животни и растения, застинали в п...

БЕЗ КОМЕНТАР - УЛУЦИТЕ СЪЩО ПАДАТ

БЕЗ КОМЕНТАР - УЛУЦИТЕ СЪЩО ПАДАТ

Ледът превзе пластмасовите водосточни тръби като троянски кон отвътре и ги нацепи на парчета, видя камерата на нашата рубрика "Без коментар". Обаче без улуци не може и потърпевшите собственици на осиротялата сграда ще трябва да се бръкнат по неволя за данък "ледено бедствие".

БЕЗ КОМЕНТАР - ПОЧИТ

БЕЗ КОМЕНТАР - ПОЧИТ

Снежното бедствие във Враца не пожали и паметниците на великите българи. Нашата рубрика "Без коментар" ползва случая да подсети организаторите на литийното шествие и другите прояви в чест на Дякона Левски да се погрижат и за приветливия вид на историческия бюст-паметник, който бе възстановен с дарен...

БЕЗ КОМЕНТАР - ДРУГИТЕ НЕ СПЯТ

БЕЗ КОМЕНТАР - ДРУГИТЕ НЕ СПЯТ

Враца се яви за първи път масирано на туристическото изложение в София, обаче от видяното трябва да знаем, че и другите конкуренти не спят. Например Велинград вече си е присвоил титлата "Спа столица на Балканите". Вижте как в нашата рубрика "Без коментар".

БЕЗ КОМЕНТАР - КАПАН

БЕЗ КОМЕНТАР - КАПАН

Нашата рубрика "Без коментар" продължава да ви запознава с необявеното сафари за улов на разсеяни пешеходци по улици и тротоари. Примерът е от центъра на Мездра, където е заложен вълчи капан за забързаните пътници, устремени към гара Мездра.

БЕЗ КОМЕНТАР - ФОКУС-МОКУС

БЕЗ КОМЕНТАР - ФОКУС-МОКУС

Атракция при гостуването на българските илюзионисти във Враца бе и амбулантната сергия, на която пътуващ фокусник връщаше времето един век назад. Децата на Враца можеха да видят как се правят магиите по простичката формула - фокус-мокус-препаратос. И да си купят истински реквизит за номера, който им...

БЕЗ КОМЕНТАР - КАПАНИ

БЕЗ КОМЕНТАР - КАПАНИ

Нашата рубрика "Без коментар" продължава да обогатява колекцията си от капани за пешеходци, заложени щедро по улици и тротоари. Поредният пример е от подстъпите към Регионалния исторически музей във Враца, където дълбок ров дебне туристите в подножието на каменното стълбище. Вижте и се пазете.