*
Борба с вредителите

БЕРКОВИЦА - ДОМАКИН НА БЪЛГАРО-СРЪБСКИ ФОРУМ

|
БЕРКОВИЦА - ДОМАКИН НА БЪЛГАРО-СРЪБСКИ ФОРУМ

Създаването на общ сайт, в който бизнесът да представя дейността си, да служи като трудова борса, както и да дава информация за европейските фондове и програми, обсъдиха участниците в българо- сръбски бизнес форум, проведен в Берковица.

В инициативата участваха представители на общините Берковица и Ниш- Сърбия. Домакин на събитието бе Читалище "Иван Вазов- 1872". То заедно със сръбската неправителствена организация "Протекта", са инициатори на поредица от събития, с които да подпомогнат дребния и среден бизнес и да създадат ползотворни контакти от двете страни на границата.

На форума присъстваха представители на различни браншове- пчелари, собственици на предприятия от хранително-вкусовата и шивашката промишленост, дори фирма за екологични торове. Бе обсъдена и идея за общи инициативи, свързани с екологичното земеделие. След броени дни и в двете общини започват обучения по американската методика "Бърз старт", която изследва производствения процес и търси възможностите за оптимизирането му.

"Най- сигурният път към успеха е да разчитаме на собствените си сили"- коментираха участниците в бизнес срещата.

През януари тази година в Берковица се проведе обучението за обучители, като десет собственици на фирми бяха запознати в детайли с методиката. Сега те ще обучават своите работници, а в последствие и други организации.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар