*
Борба с вредителите

БЕЛОГРАДЧИШКИЯТ ПАНАИР

|
БЕЛОГРАДЧИШКИЯТ ПАНАИР

Открит е Традиционният белоградчишки панаир. Тази 2012 година той е седемдневен и ще продължи до 01 юли включително.
Кметът Борис Николов приветства всички присъстващи и говори за това, че още през далечната 1906-та година нашите предци са поставили началото му и той се е превърнал в една добра традиция. И тази година местността „Панаирище”, край каменните великани „Адам и Ева” ще бъде огласена от хиляди, дошли да се разнообразят и посетят най-мащабната проява за годината в Община Белоградчик.
Първият ден от тазгодишното издание на събитието започна с изложба-базар на Сдружение „Торлаколит”. Тя се състоя, благодарение най-вече на активните действия на Иванка Ванева, член на ръководството на Сдружението, която оформи изложба с експонати на негови членове в малката зала на Младежкия дом в града. На откриването присъства кметът, група руски студенти и техни ръководители, и представители на обществеността.
Културната програма продължи в местността „Панаирище” с участието на духов оркестър, мажоретен състав и танцов състав „Калина” при Младежки дом – Белоградчик.
В една от панаирните вечери ще бъдат представени и нестинарски танци от Странджанския район, които ще бъдат и една от атракциите на панаира. Проявата ще се състои на 28 юни от 21 часа на стадиона в града. Панаирът ще премине и със специалното участие на Райко Кирилов и танцов състав на 29 юни от 20 часа и Джина Иванова на 30 юни от 20 часа.
В рамките на панаира на 29 юни „Петровден” ще бъде честван Празникът на града. Сред гостите на града ще бъдат народните представители Владимир Тошев и Любомила Станиславова от ПП „ГЕРБ”, Търговският представител на Руската федерация за България – Игор Илингин и неговият консултант Иван Зарубин, почетният гражданин проф. Кръстан Каракашев, делегация от приятелската община Княжевац, кметове на съседни общини и други.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар