*
Борба с вредителите

БЕБЕ ПОЧИНА В БОЛНИЦАТА В МОНТАНА

|
БЕБЕ ПОЧИНА В БОЛНИЦАТА В МОНТАНА

Бебе почина 8 дни след раждането си в монтанската болница. То е родено здраво, но било оставено в лечебното заведение заради допълнителни изследвания.
Не е ясна причината за смъртта на детето. За случая сигнализираха родителите му. Лилия Недялкова и Димитър Стайков чакали дете повече от три години. И двамата са лекари-специализанти. Рожбата им Мария се родила на 30 август. Детето било добре, проблеми имало с майката.

„На раждането гинекологът сподели, че са леко зеленикави околоплодните води, което трябваше да озадачи неонатолога и да пусне допълнителни изследвания”, обяснява майката на починалото бебе.Назначават антибиотичен курс на жената, но три дни след раждането тя забелязва конюнктивит и засилване на симптомите на жълтеница у детето. Дежурният лекар пуска пълна кръвна картина. „Излезе, че има С-реактивен протеин 13 и нещо, което е белег за инфекция”, допълва разказа си Лилия Недялкова, цитирана от bTV.

Започнато е лечение с антибиотици и на бебето. Лекарите обяснили, че е сънливо заради жълтеницата, която пък се е засилила от инфекцията. Успокоили родителите , че в това няма нищо страшно. До тази сутрин, когато им съобщили страшната новина.

Родителите настояват аутопсията на новороденото да бъде извършена във Враца. Изпълнителният директор на болницата в Монтана заяви, че коментар дали е допусната лекарска небрежност ще има едва след официалното обявяване на резултатите от патолозите.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар