*
Борба с вредителите

БАНДЮГИ - МОДЕРНИ КРАДЦИ ЗАДЪРЖАХА НА ГКПП - ВИДИН

|
БАНДЮГИ - МОДЕРНИ КРАДЦИ ЗАДЪРЖАХА НА ГКПП - ВИДИН

Пресечен е опит на двама мъже да пренесат през граница части за скимиращи устройства, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Акцията е проведена от служители на ГДБОП и Териториалното митническо управление – Лом. На 11 януари към 19.30 часа на излизане от страната през ГКПП – Видин – Ферибот била предприета щателна проверка на лек автомобил „Ситроен”.

Колата шофирал Г.Л. на 32 години, осъждан и с висящо дело за производство на наркотични вещества. С него пътувал и Д.М. на 31 години – без криминалистични регистрации до момента. В кухина под предната дясна седалка антимафиотите и митническите служители открили пакет. При огледа се оказало, че в него има преден пластмасов панел за банкомат, електронен компонент, наподобяващ четец, и USB. Последвало претърсване и на багажника на колата, откъдето са иззети два лаптопа, мобилен телефон, две игри с две касети и бележник, в който били записани цифри и букви на латиница.

По случая било образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 246, ал. 3, във връзка с чл. 243, ал. 2, т.3 от НК, под наблюдението на окръжната прокуратура във Видин. След 24-часовото задържане на двамата мъже е повдигнато обвинение и им е взета мярка „подписка”. Работата по разследването продължава.


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар