*
Борба с вредителите

БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА Е НА ВСИЧКИ НЕЙНИ ГРАЖДАНИ

|

Въпреки лозунгите "България на българите" и "Стига цигански терор", болшинството от събралите се снощи на площад "Христо Ботев" във Враца бяха там единствено, за да покажат съпричасност към убитите в Катуница двама тийнейджъри и това, че не са съгласни с оказвания от недосегаеми личности терор над мирни граждани, не приемат яростната агресия като акт на действия.

Близо 250, изключително млади врачани се събраха на мълчаливо бдение със свещи на централния площад. Сред тях имаше съидейници на партия "Атака ", футболни фенове, младежи, дошли искрено да проявят своята ангажираност с размириците в Катуница. Както стана ясно, партия "Атака" вече по обяд бе внесла категоричните си искания към президента да свика незабавно Консултативния съвет по национална сигурност във връзка със събитията провокирани в Катуница и действията на цар Киро, разраснали се и в някои от другите най-големи български градове. Второто искане на националистите е да се приемат законодателни промени свързани с личното оръжие. Това споделиха завърнали се от столицата членове на "Атака" присъствали там на протеста и на внасянето на декларацията в Президентството.

Най-важното, което те споделиха е, че по този разрастващ се проблем трябва да си води един нормален диалог между институциите и обществена дискусия в обществото по етническите въпроси.

След като издигнаха своите искания, развяли трибагреници, събраните на площада запалиха мълчаливо свещи в памет на безсмислено загиналите млади хора в Катуница. След това шествието, зорко охранявано от полицията продължи по централната улица на града, като до сблъсъци и провокации с органите на реда не се стигна. От шефа на врачанското районно управление на МВР Васко Василев разбрахме, че те са научили за събитието на площада от Фейсбук, където стана и истинското събиране на тези млади хора, получили са и съобщение по телефоните. Лично той не знаеше, дали от община Враца има издадено разрешение за протестното шествие, тъй като иницирането е станало изключително чрез размяна на мнения и уточнения по мрежата.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар