*
Борба с вредителите

БЪЛГАРИЯ СЕ ВКЛЮЧВА В ИНИЦИАТИВАТА „ТРИ МОРЕТА" С 20 МЛН. ЕВРО

|
БЪЛГАРИЯ СЕ ВКЛЮЧВА В ИНИЦИАТИВАТА „ТРИ МОРЕТА

С 20 млн. евро ще участва България в Инвестиционния фонд към инициативата „Три морета", в която страната ни е заедно с още 11 европейски държави. Инициативата е изключително важна платформа за регионално сътрудничество с фокус върху връзките в търговско-икономическата област и върху създаването на по-голяма свързаност по линията Север-Юг в областта на енергетиката, транспорта, комуникациите, информационните технологии, бизнеса. Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си във Фейсбук. И днес редовното заседание на правителството се провежда чрез видеоконферентна връзка.

Инвестирайки в „Три морета“, разкриваме огромни възможности за разгръщането на ключови проекти. В този контекст само преди няколко дни българската държава стана собственик на 20% от терминала за втечнен газ край Александруполис в Гърция, което е силен знак за активното изграждане на газопроводите по вертикалата Юг-Север.

Участието на България в инициативата „Три морета“ е геостратегическо и още по-силно затвърждава важната роля на България в региона. Затова националната координация на формата от българска страна ще бъде на много високо ниво.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар