*
Борба с вредителите

АВРАМОВ ОСТАВА В АРЕСТА

|
АВРАМОВ ОСТАВА В АРЕСТА

Бившият депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов остана в ареста, след като Софийският апелативен съд отхвърли подадената жалба срещу постановената му мярка за неотклонение.
Съдът сметна за неоснователно освобождаването на ексдепутата, предвид извършените престъпления, а именно взимане на подкуп и търговия с влияние. Според магистратите няма нарушения при събиране на доказателства по делото, а постъпилите досега доказателства са счетени за необходимо и достатъчно условие за съдебното производство.

Обвинението се позова на свидетелските показания на Бисер Борисов, Иван Пеевски и на зам.-министъра на земеделието Светлана Боянова.

Според тях Аврамов често е влизал в контакт с държавни служители от министерството на земеделието и се е интересувал как да бъде решен конкретен проблем на Светослав Илчовски с фонд "Земеделие" в Монтана.
Чрез свидетелските показания се установяват разговори с обвиняемия, в които Аврамов ясно заявява претенциите си към Илчовски за 50 000 лв. и „малко земя" в замяна на политическо влияние, за да не бъдат спрени евросубсидиите на Илчовски.

Исканата сума е била предадена по Чернев, като на 10 юли тази година, с посредничеството на Методий Петков, Аврамов е поискал допълнителна сума от още 50 000 лв. и отново изявил претенции да получи 100 дка земя.

Съдът бе категоричен, че е реализирана корупционна проява, чиято тежест е сметната за още по-голяма, предвид факта, че Аврамов е извършил престъплението от позицията на народен представител.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар