*
Борба с вредителите

АНТИСПИН КАМПАНИЯ

|
АНТИСПИН КАМПАНИЯ

РЗИ Враца се включва в провеждането на третия етап от Национална АНТИСПИН кампания с мото „Едновременно здрави и достойни" и в отбелязването на 20 май - Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН.
Дирекция „Профилактика на болестите и промоция на здравето" организира редица инициативи в рамките на кампанията:

Провеждане на викторина с награди сред ученици от СОУ"Хр.Ботев" гр. Оряхово и предлагане услугите на КАБКИС на терен.
Беседи на тема „ ХИВ/СПИН - същност, профилактика и начини за предпазване от инфекцията" и обучение в умения за поставяне на презерватив сред ученици от Община Враца и Бяла Слатина.

Видеопокази на късометражния филм „ Ти гониш", беседи и обучение в умения за поставяне на презерватив сред ученици от горен курс на обучение от гр. Враца
Беседа на тема „ ХИВ/СПИН - същност, профилактика и начини за предпазване от инфекцията" и обучение в умения за поставяне на презерватив сред млади хора от ромски произход от Община Враца, организирано от РЗИ и Областна Администрация Враца.

Кабинетът за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН ще изнесе своята дейност на терен и ще предостави услугите си на 18 май в СОУ „Васил Кънчов" и СОУ „Козма Тричков", на 21 май в МБАЛ „Христо Ботев"и Център за психично здраве и на 21 май в СБАЛПФЗ град Враца. Гражданите, които желаят ще могат да се изследват за ХИВ и да се консултират със специалист.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар