*
Борба с вредителите

АНТИЧНА КРЕПОСТ КРАЙ ОРЯХОВО СТАНА СЦЕНА НА ВЕЛИКОЛЕПЕН СПЕКТАКЪЛ

|
Зареждане на видео плеър...

Стотици жители и гости на Оряхово се събраха край античната крепост „Камъка“, за да се насладят на спектакъла „Криле и вериги“. Силният дъжд не разколеба нито зрителите, нито участниците във великолепната възстановка. Спектакълът „Криле и вериги“ бе кулминацията на празничната програма, с която община Оряхово отбелязва 145 години от освобождението на града.

В представлението взеха участие представители на патриотичния съюз „Единение“ и проект „Лазарус България“. Самодейци от читалище „Надежда“, част от общинската администрация, клуб „Жива вода“ и учителят Марко Кръстев станаха актьори в тази вълнуваща вечер. С талант и силна емоция те пресъздадоха героичният момент от оряховската история – превземането на турската тогава крепост от рицарите на крал Сигизмунд през 1396 година. Идеята и сценария са дело на поетесата и художничка Христина Цонева, която е секретар на общината. Това е нейният четвърти спектакъл, разкриващ непознати мигове от богатата история на този край. Хореографът на читалище „Надежда“ Илиян Тодоров пък е човекът, осъществил музикалното оформление на спектакъла.

Всички присъстващи изразиха своята благодарност към участниците с бурни аплодисменти, които дълго огласяха местността след края на спектакъла.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар