*
Борба с вредителите

АНГЕЛ ЛЯСКОВ ПРЕД EFIRBET: МАЧЪТ С ЛЕВСКИ НОСИ СПЕЦИАЛЕН ЗАРЯД, С ПЕНЕВ МОЖЕ ДА ПОСТИГНЕМ МНОГО

|
АНГЕЛ ЛЯСКОВ ПРЕД EFIRBET: МАЧЪТ С ЛЕВСКИ НОСИ СПЕЦИАЛЕН ЗАРЯД, С ПЕНЕВ МОЖЕ ДА ПОСТИГНЕМ МНОГО

Крайният защитник на ЦСКА 1948, Ангел Лясков, даде ексклузивно интервю за сайта www.efirbet.com. Младият състезател сподели впечатленията си от първите седмици на Любослав Пенев като треньор на тима. Той смята, че с Пенев начело „червените“ ще получат допълнителна увереност, за да се борят за челните места в efbet Лига.

 

Клубът стартира кампанията с дерби срещу Левски, а за самия Лясков двубоят ще е зареден с допълнителен заряд, както признава и той. Той се върна и към трудния минал сезон, в който беше извън терените над 6 месеца заради тежка травма. Надеждата за бека сега е, че ще може да изиграе цяла кампания без подобни здравословни проблеми.

 

Здравей, Ангеле! Предсезонната подготовка е в разгара си вече. Каква е атмосферата в тима и как протича тя за момента?

 

Атмосферата в отбора е добра. Колективът се подобрява, което е изключително важно за всички нас. Надявам се да свършим цялата работа, която старши-треньорът е замислил за нас, за да изглеждаме на ниво през сезона.

 

Все още сте в етап на опознаване на Любослав Пенев и неговите методи. Какви са ти впечатленията засега?

 

Впечатленията ми са, че с него се работи много професионално. Той изисква максимална дисциплина от нас на и извън терена. Всички играчи се опитваме да спазваме указанията и изискванията му. Със сигурност ще има грешки, но за това е този лагер – за да ги изчистим максимално скоро.

 

Вдъхва ли ви той увереност, че може да достигнете до големи неща през този сезон?

 

Със сигурност ни вдъхва увереност. Любослав Пенев е едно от най-големите имена в българския футбол, което е страхотно за всички играчи. Това включва и по-младите, които идват от школата или по-ниските дивизии на футбола в България. Това им дава ясна представа къде са и от него може много да научат. Това важи за целия отбор. Надявам се годината да е по-добра от миналата.

 

Каква е реалистичната цел, която си поставяте като отбор?

 

Засега не сме разговаряли за някакви конкретни цели. Това не мисля, че е работа на футболистите. Когато си му дойде времето, треньорът и ръководството ще ни кажат.

 

Започвате срещу Левски в първия кръг в efbet Лига. По-специален ли е този мач за теб?

 

Да, зарядът със сигурност е по-голям. Чувстваме се добре, но още не мислим за Левски, а искаме да си свършим работата по време на лагера. Искаме да покажем, че сме били усърдни, за да излезем максимално подготвени срещу Левски и дано вземем и победата.

 

По-лесно ли се стартира срещу голям отбор като Левски, или срещу по-малък все пак е за предпочитане?

 

Честно казано не мога да кажа, че ги деля по този начин. Дори да не играем срещу Левски, например, всеки мач носи със себе си шанс за три точки. Не променя нищо фактът, че ни се падна Левски. Който да ни се беше паднал, целта остава същата – победа.

 

Изживя тежка изминала кампания, с оглед на многото контузии. Как се справи през месеците, в които не беше на терена?

 

Със сигурност не мога да кажа, че е било лесно. Почивах 6-7 месеца и беше много трудно, особено в началото. В първите месеци лежах повече на леглото вкъщи, не ходех. Справих се с подкрепата на клуба, на семейството и приятелката ми, които бяха винаги до мен. Целият колектив в тима и цялото ръководството също ме подкрепиха и се радвам, че получих такова отношение.

 

Към края на сезона се завърна и стана твърд титуляр отново. Това ли е голямата цел пред теб за кампанията – здраве и титулярно място?

 

Да, точно така. Разочарован съм, че изиграх малко мачове през миналия сезон. Надявам се, че ще съм жив и здрав и да успея да изиграя максимално много дуели.

 

Клубът афишира големи амбиции за атака дори на европейски места в близките години. Усещаш ли ЦСКА 1948 като правилното място, за да се развиеш още?

 

Аз съм изключително доволен от ръководството и методиката на работа. Налагат се предимно млади играчи и като цяло се дава шанс на повече на брой състезатели. Зависи от всеки дали ще грабне своя шанс, или не.

 

Изиграваше ли неопитността на някои играчи в тима лоша шега в някои мачове през миналия сезон?

 

Да, нормално е. Някои от момчетата бяха дебютанти, които не бяха играли на ниво efbet Лига. Имаше грешки и от младите, както и от старите. Затова обаче се дава шанс – за да се учат от грешките си. Ако не им се дава шанс, от друга страна, тези млади състезатели няма да имат никакво поле за изява.

 

Цел ли за теб намиране на място в националния отбор, тъй като това може да е трамплин за евентуален трансфер зад граница?

 

Цел е, разбира се. Няма такъв футболист, който да не мечтае да защитава цветове на националния си отбор. Ще се радвам, ако ме извикат и ще дам всичко от себе си. Изобщо няма да си мисля, че това може да представлява трамплин в развитието ми. Само ще искам да се представя максимално добре в името на България.

 

Ти имаше един кратък престой в Олимпия Любляна преди година и половина. Кое ти допадна и с кое се затрудни в тамошния футбол?

 

Най-много ми допадна, че за мой късмет отидох в балканска държава. Беше много лесно да премина езиковата бариера. Впечатлен съм от това, че шампионатът е много равностоен. Първенството не е с много по-добро от нашето, но който отбор работи по-малко на терена, непременно губи. Има сериозна конкуренция.

 

Мечтаеш ли за трансфер в конкретно първенство, или на този етап си фокусиран само върху сезона?

 

Разбира се, няма български футболист, който да не иска да играе зад граница. Искам отново да изляза за бъдеще, стига да си го заслужа. Мечтата ми, още от малък, е да играя в Англия. 

 

И за финал, Ангеле – какво си пожелаваш в личен и професионален план до края на годината?

 

В личен и професионален план си пожелавам, на първо място, да съм жив и здрав, да нямам никакви проблеми. Дано с отбора всичко тръгне добре и да вземаме възможно най-добри резултати и много победи. Дано имаме и като цяло повече късмет като отбор, защото без късмет няма как да се случи нищо.

https://efirbet.com/

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар