*
Борба с вредителите

АНГЕЛ ЧЕРВЕНКОВ ПРЕД NOSTRABET: ЦСКА ИМА ПЕТ ШАМПИОНСКИ МАЧА

|
АНГЕЛ ЧЕРВЕНКОВ ПРЕД NOSTRABET: ЦСКА ИМА ПЕТ ШАМПИОНСКИ МАЧА

Ангел Червенков е бивш футболист на ЦСКА, а след края на кариерата си е работил дълги години в школата на „червените“ и известно време като помощник-треньор на представителния тим.

Той е известен като човек, който носи армейското в себе си и като обективен специалист, който винаги казва това, което вижда за състоянието на неговия любим клуб. Дори и когато истината няма да се хареса на някои.

Именно заради това експертите от Нострабет потърси Червенков, за да изрази мнение за случващото се с ЦСКА, след като отборът започна зле зимните контроли на турска земя и вече се заговори, че постът на треньора не е сигурен.

-       Г-н Червенков, след като ЦСКА изгуби първите си два спаринга от подготовката, има ли място за безпокойство?

 

-       Аз лично смятам, че не би трябвало да има чак такива големи притеснения. Все пак това са учебни игри срещу противници, които може и да не са от нашата черга, но те се избират, за да са близки до качеството в нашия шампионат. В тези игри се правят експерименти и се разиграват нови тактически схеми, а играчите са натоварени физически след най-тежкия етап от подготовката.

 

-       ЦСКА обаче не само, че загуби два пъти поред, но и не вкара гол.

 

-       Това с липсата на голове не е от вчера, тъй като през последните месеци се играе в един ромб, който останалите отбори го разгадаха и ЦСКА не е ефективен в нападение.

 

-       Възможно ли е това да се промени след завръщането на Фернандо Каранга?

 

-       Очевидно е, че се търси централен нападател, след като отборът има проблеми в завършващата фаза. Що се отнася до Каранга обаче, ние не знаем в какво състояние се намира. Когато той беше в ЦСКА, имаше добра успеваемост и беше продаден за добри пари. Сега тепърва предстои да видим в каква форма е и как ще се напасне в тима.

 

-       Ако Каранга и Асприля дават най-доброто, на което са способни, могат ли да повишат стрелковата мощ на ЦСКА?

 

-       Ние видяхме какъв беше ефекта „Асприля“. За него информациите бяха, че се представя добре, каквито са и за Каранга сега, и затова бе привлечен. От Асприля едва ли не се очакваше да направи чудеса, но неговият принос към отбора до този момент е минимален. От Каранга също очакваме да направи нещо и да се окаже добър вариант за атаката.

 

-       Какво мислите за Матиас Фаетон и Майкъл Естрада?

 

-       Определено има какво да се желае от тях, тъй като изискванията към двамата са много високи. Особено към Фаетон, който бе най-скъпата лятна покупка, а засега изригва само срещу по-слабите отбори.

 

-       Трябва ли Дюкенс Назон задължително да бъде продаден?

 

-       На Назон му се търси купувач, тъй като най-важното за един централен нападател е да реализира голове. Няма ли голове, няма ефективност и не отговаря не критериите на клуба, а при Дюкенс се случи точно това – малко вкарани голове. Според мен обаче е по-важно не дали Назон ще напусне, а да се премине към друга тактическа формация и  друга система на игра, които ще позволят на ЦСКА да бъде по-разнообразен и по-непредвидим в атакуващ план. Защото, когато говорим за един клуб с такава история, той трябва да има варианти с атаките по крилата и други неща, а не само да разчита на статични положения и на някакви битки. Щом отборът иска да се бори за титла, се виждат доста неща, които трябва да се подобрят, и е нужно е да се отстранят всички грешки и проблеми, за да се търси оптимално представяне.

 

-       Къде куца ЦСКА?

 

-       Основното е, че когато футболистите на ЦСКА са блокирани в средата на терена, нещата стават безидейни и липсва креативност, която да ги промени. Освен това видяхме един млад и надежден Християн Петров, който се представя на високо ниво и става стълб в отбраната. Но другите около него са колебливи, взирам Махмутович, Шакич, Тибо Вион. Изобщо, има много сериозни проблеми. Аз с нетърпение очаквам завръщането на Юрген Матей, който ако е на познатото ниво, ще стабилизира ЦСКА в дефанзивен план.

 

-       Ще съумее ли да вдигне отборната класа новият норвежец Улаус Скаршем?

 

-       За да бъде селектиран, значи е класен. Това се отнася и за другите двама норвежци, които показват добро ниво. Скаршем ще има голямо предимство от гледна точка на това, че ще има приятели и сънародници за съотборници, които ще му помогнат да се адаптира към новата обстановка и стила на игра. Но той ще се нуждае от време за адаптация, за да се сработи с другите.

 

-       Според Вас, сполучлив трансфер ли е Мартин Стойчев?

 

-       Той е интересен млад играч и с качества, и трябва да се дава шанс на такива перспективни изпълнители, които искат да повишават нивото си. Дори Иван Турицов да не бъде продаден, Мартин може да покаже, че е в състояние да се приспособи към тима и да се пребори с конкуренцията. Всъщност всеки един футболист на ЦСКА е задължен да отстоява мястото си в състава, тъй като на никой то не е гарантирано. Необходимо е да има сериозна конкуренция на всяка позиция и ако това се прави, ще се отразява положително на отбора. Като цяло мисля, че през зимата ЦСКА усилва своите редици, но въпросът е как ще се синхронизират играчите, за да изглежда по-стабилен и сигурен тимът.

 

-       Застрашен ли е от уволнение Нестор Ел Маестро?

 

-       Един треньор е зависим от резултатите и ако такива няма, няма кой да го спаси. ЦСКА не прави изключение от това, а в ЦСКА не се приема нищо друго освен първо място и купа. Така че всеки един треньор, който идва в ЦСКА, знае какво се иска от него и какво трябва да постигне.

 

-       Да Ви попитам по друг начин. Ако ЦСКА продължава да се проваля в зимните проверки, може ли да започне пролетта с нов наставник?

 

-       Всичко е възможно да се случи, но това го решава единствено ръководството.

 

-       Как трябва да играе ЦСКА през втория полусезон, за да се пребори за титлата?

 

-  Нужно е да се подобри във всяка една линия, да има по-голяма изобретателност в средата на терена и по-голяма успеваемост в завършващия удар. Но най-вече ЦСКА трябва да печели срещу преките си конкуренти и вечния противник, тъй като в противен случай няма как да стане шампион. Вижте какво се случи през есента – срещу Черно море, Лудогорец и Левски, ЦСКА не взе победа и спечели само 2 от 12 възможни точки. Ако това не се промени в петте мача срещу тях напролет, казвам пет, тъй като смятам, че Левски ще участва в плейофите на първата шестица, целта на армейците трудно ще бъде изпълнена.

https://nostrabet.com/angel-chervenkov-cska-ima-5-shampionski-macha/

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар