*
Борба с вредителите

АЛЕКСАНДЪР ВАСИЛЕВ ПРЕД NOSTRABET: ИСКАМ ДА ПОМАГАМ НА ЧЕРНО МОРЕ ДА ПОБЕЖДАВА И ДА ВЪРВИ НАГОРЕ

|
АЛЕКСАНДЪР ВАСИЛЕВ ПРЕД NOSTRABET: ИСКАМ ДА ПОМАГАМ НА ЧЕРНО МОРЕ ДА ПОБЕЖДАВА И ДА ВЪРВИ НАГОРЕ

Снимка: chernomorepfc.bg

Черно море постигна основната си трансферна цел на българския пазар през зимата, като успя да привлече Александър Василев. Универсален играч с безспорни качества, който се намира в златната за един футболист възраст и който обича да бъде господар в лявата зона на отбора си между двете аутлинии.

В специално интервю за NB.com Александър Василев разкрива защо се е разделил с Локомотив (Пловдив), как се е стигнало до преминаването му на „Тича“ и какви цели ще преследва с екипа на „моряците“.

-       Г-н Василев, защо си тръгнахте от „Лаута“?

 

-       Истината е една - в последните 8 мача получих малко игрово време и трябваше да направя избор за бъдещето си, тъй като това беше изненадващо за мен. Затова разговарях с треньора и преценихме, че за двете страни ще бъде най-добре да прекратим отношенията си.

 

-       Каза ли Ви Александър Томаш коя е причината да не играете редовно?

 

-       Това си остава между нас, макар че не очаквах Локомотив толкова лесно да се откаже от мен.

 

-       Обиден ли сте на Томаш?

 

-       Няма за какво. По-честно е нещата да се казват право в очите и крайното решение в една такава ситуация да удовлетворява както футболиста, така и клуба.

 

-       Какви спомени ще пазите от Локомотив?

 

-       Само приятни, тъй като изкарах ползотворен период в един от обичаните и успешни наши клубове. Тръгнах си, но оставам в добри отношения с всички, с които работех там.

 

-       Вярно ли е, че другият варненски клуб Спартак Ви е потърсил първи?

 

-       Ще кажа само, че лично аз преговори с този отбор не съм водил.

 

-       А имахте ли други оферти, преди да дойде тази от Черно море?

 

-       Оферти не ми липсваха, но аз само съм ги разглеждах. Когато обаче ме потърсиха от Черно море, вече бях склонен да преговарям и бързо се разбрахме.

 

-       Защо избрахте Черно море?

 

-       Защото това е един от стабилните и успешни отбори у нас, както през последните години, така и в исторически план. Отделно от това, което знам и от това, което получих като информация, Черно море е едно прекрасно място за правене на футбол, а има и сериозни цели. Така че за мен това е новото предизвикателство, от което имах нужда в този момент.

 

-       Надделя ли върху избора Ви това че Илиан Илиев ще Ви бъде треньор?

 

-       Определено е така. Той беше силен футболист, а сега е доказан треньор. Но най-важното е, че под негово ръководство Черно море играе атакуващо и комбинативно, а на мен точно такъв стил на игра ми допада.

 

-       Първите Ви впечатления от „Тича“?

 

-       Тук има страхотен колектив. Преди да дойда във Варна, мислех, че най-добрият колектив е в Локомотив (Пловдив), но този в Черно море надминава очакванията ми. Също така новите ми съотборници са и стойностни футболисти, а вътрешната конкуренция е висока.

 

-       Ще успеете ли да се наложите в състава?

 

-       Спокоен съм, тъй като всичко зависи от мен и от това, което ще покажа по време на зимната подготовка и контролните срещи.

 

-       Вие може да играете на всеки пост отляво – като ляв бек, ляв халф-бек, ляв външен халф и ляво крило. Къде се чувствате най-добре на терена?

 

-       Най-добре се чувствам като ляв краен защитник, но когато имаме топката, да съм изнесен в атака. Но тук е важно да уточня, че аз ще бъда готов да играя на този пост, на който ме постави треньорът и смята, че съм най-полезен.

 

-       Илиан Илиев обяви, че Черно море ще се бори за Европа. Как може да се получи – чрез влизане в шестицата или седмо място и участие в бараж?

 

-       Доколкото разбрах, първата цел на Черно море е да влезе в шестицата и след това да се бори за възможно най-високо класиране.

 

-       Кои ще са ви конкуренти и бихте ли ги сравнили спортно-технически с „моряците“?

 

-       Нашите опоненти за топ 6 са ЦСКА 1948, Локомотив (Пловдив), Славия и Левски. Мисля обаче, че в игрово отношение и като отборен потенциал не отстъпваме на никой от тях и Черно море ще е зависим само от себе си. Това, което ние показваме като продукции, ще е определящо както за резултатите, така и за класирането ни.

 

-       Казват, че пътят към Европа е най-кратък чрез турнира SESAME Купа на България, но там пък ще гостувате в един мач на лидера в първенството ЦСКА?

 

-       Това е един двубой и в него съм убеден, че Черно море ще се представи на най-високо ниво, дори на книга съперникът да е сочен за фаворит. Само че още е рано да мислим за тази среща, тъй като преди нея трябва доста неща да свършим в шампионата.

 

-       Г-н Василев, какви са Вашите амбиции с Черно море?

 

-       Първо, да се утвърдя в състава, а после да бъда полезен на тима и да му помагам да побеждава, за да сме колкото може по-нагоре в класирането и да радваме вярната си публика. За нея зная, че винаги е 12-ият играч на Черно море и затова заслужава положителни емоции.

https://nostrabet.com/aleksandar-vasilev-iskam-da-pomagam-na-cherno-more-da-pobezhdava-i-da-varvi-nagore/

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар