*

Аглая бие на два фронта

|
Аглая бие на два фронта

Девически волейболни формации на „Ботев”(Враца) записаха два успеха в квалификационни турнири. Възпитаничките на Аглая Йорданова спечелиха първите места в домакински състезания, играни в залата на ПМГ при момичета до 13 години и девойките младша възраст в поредни дни.
В надпреварата при по-малките (до 13 години) се пуснаха шест отбора, разделени в две групи. Врачанки се паднаха в поток с тимовете на „Раковски” (Севлиево) и „Бдин”(Видин) и спечелиха две победи. В първия мач нашите измъкнаха труден успех с 2-1 гейма над „Раковски”. Севлиевки взеха първия гейм с 25-21, но врачанки взеха втория с 25-16. С висок дух и подкрепата на публиката момичетата на Аглая се пребориха за третия с 15-13 и заслужиха победата. Успехът вдъхна сили на ботевки и те с изненадваща лекота надиграха традиционнотрудния съперник „Бдин”. Врачанки биха момичетата от Видин с 2-0, в отделните части 25-14, 25-16. Регламентът предвиждаше директно класиране на първите два състава в турнира. Врачанки се изправиха срещу „Спартак”(Плевен) в най-важния мач и го спечелиха с 2-0, записвайки 25-14 и 25-20 в двете части. Така нашите се класираха нагоре заедно с отбора на „Ботев”(Луковит).
Ден по-късно ВК „Ботев” постигна втори успех при девойките. В мач от зоналното първенство девойките младша възраст от Враца надиграха с 3-0 гейма съставът на „Велбъжд”(Кюстендил). Врачанки доминираха през целия мач, показвайки убедителна и най-важното постоянна игра. Младшата възраст на Аглая взе и трите гейма с по 25-16 и записаха очаквана победа. Така Радина, Славяна, Анжелика и компания биха и за клуба си, след първото място с тима на ПМГ в зоната.


ОЩЕ ОТ "СПОРТ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар