*
Борба с вредителите

90-ГОДИШЕН СТРОИТЕЛ ВИДЯ ДУНАВ МОСТ 2 НАВРЪХ РОЖДЕНИЯ СИ ДЕН

|
90-ГОДИШЕН СТРОИТЕЛ ВИДЯ ДУНАВ МОСТ 2 НАВРЪХ РОЖДЕНИЯ СИ ДЕН

  90-годишен строител видя Дунав мост 2 навръх рождения си ден
Изпратено от editor на Чт., 04/19/2012 - 12:58


Като „прелюдия” към официалното честване на годишнината на видинчанина Станко Кръстев, той стъпи на най-големия строеж в живота си – Дунав мост Видин-Калафат. С видимо задоволство рожденикът разгледа строежа на дългия почти два километра мост, по който мечтае да премине до отсрещния бряг, когато бъде готов.
Работил цял живот като строител на регионални и национални обекти, Станко Кръстев с гордост произнася името на „Видахим”- Видин, Телефонния завод в Белоградчик, почивната станция на журналистите в Банкя, циментовия завод в Темелково и др.
Днес той с интерес наблюдаваше мащабите на строителните дейности по изграждането на моста, работата на крановите инсталации, но особено беше впечатлен от пилотите под четирите стълба в плавателния участък на Дунав, излети на дълбочина до 80 метра.
Строителните дейности в момента са съсредоточени върху изграждането на връхната конструкция на жп естакадата и подстъпите към моста и доизграждане на връхната конструкция на пътното и железопътно съоръжение. Продължава монтажът на защитните елементи при стълбовете в плавателния участък на реката, като до сега са готови 47 от общо 76. След още една двойка сегменти ще завърши и монтажът на сегментите от връхната конструкция на моста при стълб РВ10 – вторият от общо четири. Изпълнението на строителните дейности по моста в края на март е 73%, а на прилежащата инфраструктура – 89%. На строителните площадки работят общо 942 души, включително фирмите-подизпълнители. 83% от заетите работници са българи, а 17% - чужденци.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар