*
Борба с вредителите

50 ДУШИ УЧАСТВАХА В ТУРИСТИЧЕСКИ ПОХОД ДО ВРЪХ КОМ

|
50 ДУШИ УЧАСТВАХА В ТУРИСТИЧЕСКИ ПОХОД ДО ВРЪХ КОМ

50 души от Северозападна България и София взеха участие в туристически поход до връх Ком, съобщи организаторът Радослав Зарков. Ентусиастите покориха връх Ком в най-горещия ден от годината и заявиха “Ние обичаме Северозападна България“. Върхът е един от 100-те национални туристически обекта, който с медийното рамо на Радио Берк-М, агенция Фокус и exooo.com събра около паметника на Иван Вазов десетки планинари. Изкачването е продължило около 2.5 часа , като възрастта на най-малкия участник е била “почти седем”.
Целта на инициативата е да популяризира Северозападна България и нейните забележителности. „За мен е важно Северозападна България да се покаже като район, който има хубави места, които е добре да се посетят, а не да не се свързва само с негативния му имидж на западнал район”, коментира Радослав Зарков.

Инициативата за популяризиране на Северозапада бе подкрепена от община Берковица, която осигури превоз до хижата на желаещите от града да покорят връх Ком.Мероприятията ще продължат и следващото лято, когато ще бъдат посетени по-малко известни места. „Белоградчишките скали, крепостта „Баба Вида”, пещерите „Магура” и „Леденика” са добре познати и се посещават. Ще помислим за някой не толкова известен обект, който си заслужава да се види”, обясни Зарков. Той каза, че такъв обект е красивият, но не много популярен скален манастир край Годеч.


ОЩЕ ОТ "СПОРТ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар