*
Борба с вредителите

3600 МОЛБИ ЗА ПОМОЩИ ЗА ОТОПЛЕНИЕ В ОБЩИНА ВИДИН

|
3600 МОЛБИ ЗА ПОМОЩИ ЗА ОТОПЛЕНИЕ В ОБЩИНА ВИДИН

До момента са приети около 3 600 молби за помощи за отопление за община Видин, а за Ново село са около 380, съобщи за Радио “Фокус”- Видин Таня Илиева, началник отдел "Социална закрила" към Дирекция "Социално подпомагане" Видин.
3 162 от молбите са за твърдо гориво в пари и 403 са за ел.енергия също в пари. Имахме проблем миналата година, когато отпуснахме в натура, малко бяха молбите, но имахме в община Видин и се оказа, че няма фирми, които да желаят да работят с нас. Хората нямаше къде да ги реализират тези заповеди и се върнаха при нас. Декларираха, че желаят да преминат на твърдо гориво в пари, за да можем да сменим заповедите. И тази година просто никой не подаде молба за твърдо в натура, разказа Илиева.
Помощите се плащат на два транша. Първият транш по подадените молби е изплатен за юли месец. До края на този месец трябва да се плати по августовските молби. Вторият транш ще бъде изплатен в януари, заяви Илиева.
Имаме към 240 необработени молби, продължава приема на септемврийските молби, няма как да сме ги обработили всичките, обясни Илиева. До момента, с натрупване от месец юли има одобрени 2 832 молби, а 521 заявления са отказани.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар