*
Борба с вредителите

3 МИЛИОНА ЗА "КАЛЕТО" В МЕЗДРА

|
3 МИЛИОНА ЗА "КАЛЕТО" В МЕЗДРА

Община Мездра спечели 3 милиона лева за финансиране на втория етап от проекта за превръщане на древната крепост Калето в атрактивмен туристически обект. Средствата са по европейска програма и трябва да се усвоят до 2013 година.

През първия етап на проекта в туристическа инфраструктура на Калето край Мездра са вложени близо половин милион лева. Изградени са крепостна порта, занаятчийски работилници и информационен център. През втория етап предстои строителство, консервация и частична реставрация на крепостта и изпълване със съдържание на туристическата инфраструктура, коментира директорът по хуманитарни дейности в общината Валентин Вълчев. Работилниците ще възродят забравени занаяти в този край.

Предстои финализиране на документацията по проекта и отпускане на финансовите средства. Обектът трябва да бъде напълно завършен през 2013 година и според местната власт ще създаде нови работни места и ще привлича наши и чуждестранни туристи чрез оригинални атракции и експонати от праисторията до римската епоха. Ще продължат и археологическите разкопки за проучване на неразкритите тайни на този древен кръстопът на епохи и народи.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"


box_title_arrow.gifКоментари

  • гражданин |

    Успех!

box_title_arrow.gifНапиши коментар