*
Борба с вредителите

267 ДЕЦА ОТ МОНТАНСКО РИСУВАХА МЕЧТИТЕ СИ ЗА ПО-ДОБРО МЯСТО ЗА ЖИВОТ

|
267 ДЕЦА ОТ МОНТАНСКО РИСУВАХА МЕЧТИТЕ СИ ЗА ПО-ДОБРО МЯСТО ЗА ЖИВОТ

Общо 267 деца между 6 и 12 години от Монтана, Лом, Берковица, Вършец, Чипровци и Георги Дамяново се включиха в конкурса за детска рисунка на тема „Как искам Европейският съюз да промени моя град”. Той се организира от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в България. Картините на децата отразяват тяхната представа за един по-чист, по-модерен и по-слънчев град. Сред мечтите им са зоологически градини, площадки за игри, футболни игрища, виенски колелета, ваканционни селища, кино и мол.
На 1 ноември 2012 г. в офиса на Областен информационен център – Монтана ще бъдат обявени победителите и отличените, които бяха оценени от 5-членно жури. Председател на комисията беше художникът Николай Пенков, ХГ „Кирил Петров” – гр. Монтана, а членове – Нина Петкова, заместник областен управител на Област Монтана, Петър Григоров, ОШИ „Добри Христов” – гр. Монтана, Рени Петрова – Студио по изобразително изкуство, и Рени Христова – журналист.
Рисунките на победителите ще бъдат изпратени в София за националния кръг, в който са включени победителите от всички области. Официалната церемония по връчването на наградите ще се състои на 21 декември 2012 г., когато министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев ще се срещне с децата и лично ще връчи наградите на отличените. Победителите ще получат PSP конзола.
ОИЦ – Монтана е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.


ОЩЕ ОТ "КУЛТУРА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар