*
Борба с вредителите

24 МАЙ В МОНТАНА

|
24 МАЙ В МОНТАНА

С парад на хвърчилата в 9,30 ч. на 24 май ще започне честването на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост в Монтана. Пъстрото шоу е организирано от детските градини и ще се състои на централния площад „Жеравица”.
Час по-късно – в 10,30 ч. ще започне празничният концерт на Община Монтана. Той е поверен на Общинския младежки дом. Ще се състои на сценичната площадка в Градската градина. При дъждовно време концертът ще бъде в Голяма зала на Драматичен театър – Монтана.
Програмата ще започне с „Химн на Кирил и Методий” и „Азбучна молитва” от Константин Преславски, поднесена на старобългарски. След приветственото слово на кмета Златко Живков ще бъдат обявени носителите на стипендиите, определени на основание Наредбата за условията и реда за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на ученици с изявени дарби от Община Монтана.
В концерта, посветен на 24 май ще вземат участие Младежки духов оркестър към ПМГ „Св. Кл. Охридски” и Мажоретен състав, Вокална група „Каприз” и певческа група „Пъстренец Jr.”, Танцов ансамбъл «Младост» към Общински младежки дом и школа за български народни танци «Стоянови», Ива Емилова. Артистичен гост ще бъде младият певец Томислав Бисеров – бивш ученик на ІV ОУ „Иван Вазов”, настоящ възпитаник на най-реномираното училище в България за хуманитарни науки и лингвистика - националната гимназия за древни езици и култури ”Константин Кирил Философ” – София. Той е участник в Детската филмова студия ”ДЕФИСТО” към Ню Бояна Филм, където се занимавам с актьорско майсторство, танци, музика и спорт. Томи ще бъде водещ с Десислава Кашанова от клуб „Медии” към ОДК „Ние, врабчетата”.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар