*
Борба с вредителите

126 ОХРАНИТЕЛИ В 23 СЕЛА ЗАПОЧВАТ РАБОТА В МОНТАНСКО

|
126 ОХРАНИТЕЛИ В 23 СЕЛА ЗАПОЧВАТ РАБОТА В МОНТАНСКО

Първите 126 охранители, които ще пазят от крадци и измамници хората в 23 села на региона вече са назначени. Мъжете минаха и първия инструктаж за новата си работа. Правилата и спецификата на задълженията им са уточнени с МВР, каза областният управител Ивайло Петров. Той е работодател на наетите. Средствата за заплатите им са осигурени по проект на областната администрация на стойност 132 192 лева. Като партньори общините осигуряват средствата за работата на нощните стражи в почивните и празнични дни. Това е първият подобен проект, който стартира в страната.

Наетите са безработни, проверени са в масивите на полицията. Всички кандидати, които не отговарят на изискванията и са имали някога криминални прояви са отхвърлени,гарантира областният управител. Той подчерта, че охранителите нямат право да носят огнестрелно, хладно и газово оръжие, както и да употребяват алкохол 8 часа преди началото на дежурството. Графиците и маршрутите за обходите са съгласувани с полицията и няма да бъдат публично огласявани. Всяко сутрин мъжете ще докладват за работата си на дежурния в Областния съвет по сигурността. Екипите ще имат и по един мобилен апарат с ограничени повиквания, с който ще могат да се свързват с оперативния дежурен в съответните РУП.

„Ще разширим обхвата на програмата, като назначим още охранители, по програмите на Социалното министерство , които стартират следващите месеци”, допълни областният управител.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар