*

ЗЛАТО И СРЕБРО ЗА ВРАЧАНИ ОТ БАЛКАНСКОТО ПО ММА В ТИРАНА

|

Бойци от Врачанския Боен клуб Сила, които са част от националния отбор на България по ММА, отново се представиха отлично.

Цветомир Тодоров спечели петата си Балканска титла по ММА. Младата надежда на Боен клуб Сила излезе в категория до 61 кг. при юношите, където имаше четирима претендента за титлата. Врачанинът изигра блестящо първата си среща срещу представител на домакините, който надигра по точки, но получи тежка контузия в глезена. На финала, въпреки контузията си, той се изправи устремен за победа срещу друг Албанец, който успя да надиграе и така се окичи с петото си  Балканско злато.

Павлин Воденичарски е другият боец от Враца, който имаше трима претендента за титлата. Жребият го изпрати директно на финал, на който той излезе срещу опонент от България. Павлин показа добра игра в три рунда, но две наказателни точки не му позволиха да спечели срещата. Така Павлин се задоволи с второто място и се окичи със сребърен медал от Балканиадата.

Петото балканско първенство бе определено от президента на Българската федерация по ММА г-н Станислав Недков – Стъки за най-голямото досега. На този форум мериха сили бойци от пет държави. Българският национален отбор отново успя да спечели отборната купа от петото издание на Балканското първенство по ММА за всички възрастови групи.

16 златни, 7 сребърни, 4 бронзови медали успяха да извоюват бойците ни на Балканското първенство в Тирана, Албания. България е на първо място на Балканско ниво‚ на първо място на Европейско ниво и на второ място на Световно ниво.

Треньорите Асен Асенов и Ивайло Русинов с радост приветстваха своите възпитаници и от другата седмица започват да ги подготвят за следващата изява - „Национална ММА купа Леденика“, която ще се състои във Враца на 26 ноември.

 

 


ОЩЕ ОТ "СПОРТ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez