*

ЗАЩО ТРЯБВА ДА ИМАТЕ КАЧЕСТВЕНИ ГУМИ И ДЖАНТИ

|
ЗАЩО ТРЯБВА ДА ИМАТЕ КАЧЕСТВЕНИ ГУМИ И ДЖАНТИ

В следващите редове ще научите защо трябва да си купувате качествени джанти и гуми на топ цена и през какви приключения може да преминете заради компромиса с  евтините гуми.

Винаги сте искали да имате автомобил, който да е не само надежден, но и да е истински показен, готин и всички да се обръщат след него. Със сигурност искате колата ви да бъде като машина, която да изглежда добре и да има супер добри гуми и най-лъскавите джанти. Но не забравяйте, че би било чудесно, ако и работи добре, за да е истински символ на качество. Да, колата ви ще изглежда неповторимо и ще искате да ходите навсякъде по света с нея, защото е толкова готина. Със сигурност не искате да е прекалено скъпа, защото в крайна сметка скоро може да се наложи да я продадете и след това ще си купите друга, затова е добре не само да обръщате внимание на избора на алуминиеви пред стоманени джанти и гуми, за да можете да си върнете от инвестициите с последващата продажба.

Когато избирате джантите, изобщо не мислите за гумите

След известно търсене ще откриете най-оптималната не само за алуминиеви, а и за стоманени джанти цена и вероятно ще вземете най-големите и лъскави джанти, на които попаднете като след това ще се наложи да търсите и гуми. Ето тук може да ударите на камък - за този размер и модел алуминиеви джанти, които сте купили вече, може да не е никак лесно да намерите гуми, които да можете изобщо да си позволите. Освен това може да се окаже, че не е лесно да се намерят в размерите, които действително са необходими за вашия автомобил. Възможно е дори да ви хване яд, че не сте си взели обикновени евтини стоманени джанти и да си бяхте решили проблема. Още по-лошото е, че когато най-накрая намерите гуми, които да ви харесват, всички ще са безумно скъпи без значение дали са всесезонни, зимни или летни гуми.

Това, което искате вероятно са евтини гуми, с които да можете да минете тънко и лесно, а и да паснат на джантите. Тогава е почти сигурно, че ще си купите най-евтините китайски летни гуми, които ще намерите и ще се почувствате сякаш сте спечелили от тотото. Ще ги сложите, ще подкарате машината и първоначално всичко ще изглежда идеално докато в даден момент ще решите с приятели да отидете за уикенда някъде извън града. Ще опитате, но вероятно ще стигнете само няколко километра след табелата когато някоя от гумите ви просто ще гръмне и ще се движите по джанта – така ще увредите лъскавите джанти. Затова не бива никога да правите каквито и да било компромиси с избора на качествени гуми, защото те са вашата гаранция за безаварийно шофиране и успешно стигане от точка А до точка Б.

Марката на гумите ви дава сигурност на пътя

Разпространява се някакъв слух, че "по-голямата гума = по-добра", но трябва да знаете, че това изобщо не е вярно – само добрата марка гуми ви дава сигурност и гаранция за качество. Преди да купите своите гуми е добре да видите повече тестове, направени по този въпрос с научен подход. Добре е да знаете каква е разликата в цената между премиум и среден клас гуми, за да можете да вземете информирано решение.

Затова е най-добре да не си купувайте евтини гуми само и само да паснат на дадени алуминиеви и стоманени джанти в никакъв случай. Просто не си заслужава, а ако го направите, ще съжалявате в дългосрочен план и ще има лоши последствия. Това е най-доброто, което можете да направите, за да не ви се случи неприятен инцидент на пътя като спукана гума. В дългосрочен план ще ви излезе по-евтино по-скъпото, тъй като винаги можете да разчитате на качествените гуми. Не правете компромис с качеството, заради външния вид, защото ще ви струва скъпо, а може дори и да бъде фатално.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар