*

ЗАРАДИ ОТСЪСТВИЕТО НА ОСОБЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ БЕ ОТЛОЖЕНО ДЕЛОТО ЗА УБИЙСТВОТО В С. ВЪРБИЦА

|
ЗАРАДИ ОТСЪСТВИЕТО НА ОСОБЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ БЕ ОТЛОЖЕНО ДЕЛОТО ЗА УБИЙСТВОТО В С. ВЪРБИЦА

Врачанският окръжен съд днес не даде ход на съдебното следствие по наказателно от общ характер дело за убийство в с. Върбица, по което подсъдим е И. И. Той е обвинен, че на 30/31.08.2018 г. в с. Върбица, чрез нанасяне на удари по главата и тялото, умишлено е причинил смъртта на живеещата с него на семейни начала З. Т. (на 31 г.), като деянието е извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. Причината да не бъде даден ход на делото е отсъствието по уважителни причини – заболяване – на особения представител на двете малолетни деца в семейството, които са конституирани като граждански ищци и частни обвинители. Особеният представител не е изразил изрично съгласие делото да се гледа в негово отсъствие.

В съдебната зала бе разгледана молбата на подсъдимия да бъде сменен неговият защитник. Основната причина, която е посочена, е различия в линията на защитата. Съдът прие това искане на подсъдимия за основателно. Новият защитник поиска да му бъде дадено достатъчно време, за да се запознае с делото.

Петчленният състав на Окръжен съд – Враца разгледа постъпилата молба от подсъдимия за изменение на мярката му за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека. Съдът, след като изслуша становищата на страните и се съобрази със събраните доказателства, остави без уважение това искане на обвиняемия. Съдът прецени, че и към настоящия момент са налице предпоставките за тази най-тежка мярка за неотклонение. Това определение на Врачанският окръжен съд не е окончателно и може да се обжалва или протестира в седемдневен срок пред Софийския апелативен съд.

Следващото съдебно заседание по делото бе насрочено за 5 август.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez