*

ЗАПОЧВА ПЪРВИЯТ ФЕСТИВАЛ „МУЗИКА В ПЕЩЕРАТА“

|

От 6 до 8 септември в пещера „Леденика“ ще се проведе фестивалът „Музика в пещерата“. Впечатляващата програмата на първото издание привлича почитатели както на класически, така и на акустични поп-рок, джаз и фолклорни изпълнения, сред величествената и атрактивна природа на Врачанския балкан.

         Официалното откриване на „Музика в пещерата“ е на 6.09 /петък/ в „Леденика“ от 19.00 ч. с „Магията на мюзикъла“. Концертът включва популярни хитове от „Фантомът на операта“, „Уестсайдска история“, „Евита“, „Кабаре“, „Магьосникът от Оз“. С участието на: Теменужка Трифонова, Владимир Грудков, Таня Лазарова, Християна Дънкова и Симфониета-Враца с диригент Христо Павлов.

         Вторият ден на фестивала, 7-ми септември /събота/, предлага истинска феерия от професионални изпълнения в различни жанрове. От 12.00 ч. е концерта “Vino cantabile” с участието на цигуларя Хари Ешкенази и Симфониета-Враца с диригент Христо Павлов. След края, публиката е поканена на чаша вино. От 15.00 ч. вокален квартет „Абагар“ ще изпълни пещера „Леденика“ с красотата на българския фолклор. С начало 17.00 ч. е концертът на една от най-успешните и обичани български групи „Мери бойс бенд“. Ще чуем вечните им хитове в ексклузивен акустичен формат в пещера „Леденика“. От 19.00 ч. е дебютът на новия младежки камерен оркестър „Drop Down Community“ с Камерна симфония на Д. Шостакович, опус 108.

Третият ден от фестивалната програма включва изпълнения на джаз легендата Васил Петров и китаристът Николай Карагеоргиев в пещера „Леденика“ от 15.00 ч. Своеобразен финал на експлозията от музикални емоции поставят „Фортисимо фест“ и Маестро Максим Ешкенази заедно със Симфониета–Враца на площада пред община Враца от 19.00 ч.

Фестивалът „Музика в пещерата“ се осъществява с помощта на Сдружение „Обществен дарителски фонд за Враца” и Фондация „Америка за България".

Билетите за първото издание на фестивала „Музика в пещерата“ се продават онлайн на: https://epaygo.bg, на касите на EasyPay, в градския билетен център до х-л „Хемус, тел: 0896 718303, и на място, преди концертите в пещерата.

Община Враца осигурява безплатен транспорт за всеки концерт в "Леденика" по време на фестивала от 6-ти до 8-ми септември. Начална спирка - пл. Суми, един час преди началото на концерта и връщане, в посочен час.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez