*

ЗАПОЧНА ДАНЪЧНА КАМПАНИЯ 2019 ГОДИНА

|
ЗАПОЧНА ДАНЪЧНА КАМПАНИЯ 2019 ГОДИНА

Заради промени в законодателството тази година данъчната кампания започна от 10 януари. Декларациите за доходите на физическите лица могат да бъдат подадени от тази дата - както по електронен път, така и на място в офисите на НАП или по пощата. Образци на декларациите са публикувани на сайта на приходната агенция.

Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 януари 2019 г., физическите лица могат да ползват 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната си данъчна декларация, но не повече от 500 лв. Допълнително условие за ползване на отстъпката е гражданите да внесат целия размер на данъка за довнасяне до 31 януари 2019 г. Най-бързо и лесно декларация се подава по интернет с персонален идентификационен код, уточняват от НАП.

През първия ден от старта на кампанията в офис на НАП Враца са приети 25 декларации за доходите на физически лица, от тях 14 са подадени по интернет, в т.ч. с електронен подпис 9 и с ПИК 5.

Срокът за подаването на декларациите за облагане на доходите e 30 април 2019 г.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или в сайта на НАП www.nap.bg.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez