*

ЗАПЕЧАТАХА АВТОШКОЛИ ВЪВ ВРАЦА

|
ЗАПЕЧАТАХА АВТОШКОЛИ ВЪВ ВРАЦА

След извършени проверки на всички автошколи на територията на област Враца, два центъра за подготовка на водачи на МПС бяха запечатани за установени нередности.

Проверките бяха планирани и проведени по идея на ръководството на ОД МВР Враца и в тях се включиха служители на  сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД МВР Враца, представители на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“-София и НАП - Велико Търново.

Запечатаните автошколи са на територията на гр. Враца. Проверяващите са установили нередности във водената документация при подготовката на водачите, което поставя въпроса, дали записаните за обучение са преминали реална теоретична подготовка в двете школи. При проверките си в двата пункта, в дните и часовете обявени за теоретична подготовка, проверяващите не са установили воденето на такава, както и липсата на курсисти. Проверена и иззета е водената в центровете документация, която ще бъде задълбочено проверена и анализирана. Ще бъдат проверени и финансовите постъпления и начина на тяхното отчитане пред НАП. Съставени са актове и са издадени заповеди за принудителна административна мярка. Двете школи са запечетани.

Извършените проверки на територията на област Враца имат за цел да проверят качеството на обучението в школите за шофьори, а една от причините е зачестилите катастрофи с жертви и пострадали в област Враца.

            


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez