*

ЗАПАЛИХА ВРАТАТА НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК НА БСП

|
ЗАПАЛИХА ВРАТАТА НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК НА БСП

За недопустим натиск върху общински съветник на БСП по повод конституирането на Общински съвет – Борован и избирането на негов председател алармираха от Областния съвет на БСП – Враца. Пред медиите в града социалистите обясниха, че вечерта на 07.11.2019г. е извършено посегателство върху семейното жилище на Пламен Петров – общински съветник от “БСП за България“.

„Около 22.00ч входната врата, която е само на метър от прозореца на детската стая e залята със запалителна течност и възпламенена. Щастлива случайност, е че пожарът е забелязан на време и е овладян преди да обхване останалата част от жилището. Това не е хулиганска проява, това е откровен политически натиск върху лице, от което зависи избора на председател на Общински съвет – Борован. При така структурираните мнозинства и обявената кандидатура на Петър Станев за председател на общински съвет – Борован, гласът на Пламен Петров е определящ за провеждането на избора“, обясни председателят на ОблС на БСП –Враца Иво Лилов. По думите на председателя на БСП Борован – Петър Станев, семейството на Пламен Петров е силно притеснено, а самият той е отказал да присъства на днешната пресконференция заради собствената си сигурност.

„Това ли е отборът на Борисов в Борован – съставен от момчета, които не са научили нищо след 90-те години на миналия век и със същите приоми се опитват да решават проблемите си и да формират мнозинството за днешното заседание“ , попита риторично Ивайло Лилов като уточни, че в следващите дни ще бъде осигурена охрана на семейството на Пламен Петров. Народният представител от ПГ на „БСП за България“ Анастас Попдимитров заяви, че за последните 30 години не е виждал толкова грубо посегателство върху публичната власт в областта и определи като откровен провал на демокрацията в нашата страна. Във връзка със започналото разследване на случая от органите на МВР той заяви, че е отправил искане за среща с директора на ОД на МВР за изясняване хода на следствието.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez