*

ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ МИРОСЛАВ КОМИТСКИ ПРОВЕДЕ В ЧИТАЛИЩЕ „ХРИСТО БОТЕВ“ В С. ВОЙВОДОВО ИНФОРМАЦИОННА СРЕЩА ПО ПОВОД ПРЕДСТОЯЩОТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО НА БЪЛГАРИЯ НА СЪВЕТА НА ЕВРОПА

|

Заместник областният управител Мирослав Комитски проведе в читалище „Христо Ботев“ в с. Войводово информационна среща по повод предстоящото председателство на България на Съвета на Европа. „Това е възможност да покажем страната, която обичаме като една проевропейска България, имаща своя цивилизационен принос към културно-историческото наследство на Европа, интегриран член нужен за бъдещото развитие на Европа“ заяви по време на срещата  Мирослав Комитски и допълни, че водещият принцип българското Председателство ще бъде запазването на единството и солидарността между държавите – членки. „Председателството е отговорност на цялото общество и всички можем да допринесем за успеха му и за представянето на България по начина, по който страната ни заслужава. Девизът му  „Съединението прави силата“ е отражение на историята на страната ни и държавността, а същевременно и на идеята за обединена и солидарна Европа“, заяви заместник областният управител .

Читалищните дейци и гостите на читалището в с. Войводово,както и участниците в информационното събитие се насладиха на концерта на носителят на първата наградана Пирин фолк Светлин Миланов.

Целта на информационната кампания е да представи приоритетите на българското Председателство на Съвета на ЕС. Събитието се организира от Областна администрация – Враца по инициатива на Министерски съвет и на Министерство на Председателството на България на ЕС в партньорство с читалищата от областта.   


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez