*

ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ МИРОСЛАВ КОМИТСКИ ПРИСЪСТВА НА ОРГАНИЗИРАНИЯ ОТ РЕГИОНАЛНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО – ВРАЦА ДЕН НА МЛАДИЯ УЧИТЕЛ

|

Заместник областният управител Мирослав Комитски присъства на организирания от Регионалното управление на образованието – Враца Ден на младия учител.Официален гост на инициативата беше заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова.

Заместник областният управител Мирослав Комитски приветства младите педагози, които вече са част от учителското съсловие в област Враца.

„Образованието на децата и подрастващите е приоритет на правителството и политиките му са насочени в тази посока, защото всяко съвременно европейско общество има нужда най-вече от образовани личности. Страната ни има отличните традиции в системата на образованието, а Вие, младите специалисти имате необятни възможности да се развивате в своята професия, в модерна и добре изградена образователна инфраструктура. Имайте подкрепата на всички свои колеги, спечелете сърцата на своите ученици и ще бъдете успели и уважавани учители!“, заяви Мирослав Комитски.

Заместник – министърът на образованието Таня Михайлова специално поздрави директорите и РУО, благодарение на които във Враца се привличат все повече млади учители – тази година те са 151, докато преди години са били едва 23. Михайлова  изтъкна, че за се мотивират младите учители е важно да имат подкрепата на опитните си колеги и наставници. „Учителят трябва да даде модел за поведение, не само да дава знания. Важно е да спечелите доверието на учениците“, допълни тя.

По - рано през деня, заместник – министър Михайлова присъства на откриването на интерактивен кабинет в Иновативното основно училище „Васил Левски“, което успешно интегрира ученици от социално уязвимите групи. Училището е първенец в три поредни олимпиади по гражданско образовани. В Деня на младия учител, в училището бяха обявени победителите в конкурса за есе „Учителят мечта“.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez