*

ЗАМ.-МИНИСТЪР АТАНАСКА ТЕНЕВА УЧАСТВА В ПЕДАГОГИЧЕСКИ ФОРУМ

|

Заместник министърът на образованието и науката Атанаска Тенева бе гост на областния педагогически форум,  който се провежда под патронажа на областния управител инж. Венцислав Василев и със съдействието на кмета на община Враца инж. Николай Иванов.
Участие взеха зам. областния управител Иван Даков, зам. кмета на Враца Красимир Богданов, началника на РИО Враца г-жа Галина Евденова и др.
Дискусионният форум на тема „Предучилищната подготовка на детето –гаранция за бъдещи успехи” има практико-приложен характер и се организира във връзка с 10 годишнината от влизането в сила на задължителния характер на подготвителната за училище група.
Дискусионните акценти, които бяха разгледани от присъстващите бяха свързани с успешните модели за ефективно прилагане на задължителния характер на предучилищната подготовка на децата две години преди постъпването им в училище; Проблеми и затруднения, свързани с практическото осъществяване на задължителния обхват на 5 и 6-годишните в детската градина; Подходи за съхранение на детето и детството като ценност; Ролята на детския учител за привличане децата и тяхната резултатна предучилищна подготовка; Управление на ресурсите за позитивна и привлекателна среда и др.
Част от програмата бе заложена и педагогическа визита на зам. министъра Атанаска Тенева, областния управител инж. Венцислав Василев, неговият заместник Иван Даков, началника на РИО Галина Евденова и представителят на управителния съвет на АЕЦ Козлодуй Георги Божинов, в ОДЗ „Единство, Творчество, Красота” –Враца.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez