*

“ЗАЕДНО В ЧАС” ТЪРСИ УЧИЛИЩА ПАРТНЬОРИ ВЪВ ВРАЦА И МОНТАНА ЗА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

|
“ЗАЕДНО В ЧАС” ТЪРСИ УЧИЛИЩА ПАРТНЬОРИ ВЪВ ВРАЦА И МОНТАНА ЗА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

До 10 юни директорите могат да подават своите заявки за учители от програмата на фондацията

 

Фондация “Заедно в час” търси нови училища партньори във Враца и Монтана за новата 2019/ 2020 учебна година. Всички директори от двете области, които искат да включат в екипите си учители от програмата на организацията, трябва да подадат своите заявки и свободни позиции до 10 юни с формуляр от сайта на “Заедно в час”.

“Заедно в час” във Враца и Монтана

През 2018/ 2019 учебна година в три населени места във Враца и Монтана преподават седем учители от програмата на фондацията. Преди месец “Заедно в час” приключи кампанията си за набиране на кандидати за учители за новата учебна година. 

В момента текат финалните етапи на подбор за програмата. Вече има одобрени бъдещи учители в начален етап, по английски език, история, биология и други предмети. Всички одобрени кандидати вече започнаха предварителното си обучение, а през юли и август ще преминат интензивната лятна обучителна програма, която включва както теоретична подготовка, така и практическа - с преподаване на ученици в реална учебна среда.

Учителите на “Заедно в час”

“Заедно в час” подготвя завършващи студенти с високи постижения и опитни професионалисти от различни сфери да станат учители за период от най-малко две години. През това време учителите получават менторска подкрепа от хора с опит в преподаването, както и достъп до надграждащи обучения според нуждите им в класната стая. Обучението е съобразено с държавните образователни изисквания. В допълнение учителите се обучават по международно признатия модел “Преподавай като лидер”, насочен към работа с ученици с ниски резултати и от финансово затруднени семейства. Участниците в програмата, които нямат педагогическа правоспособност, придобиват такава в университет партньор на “Заедно в час”.

Фондацията работи с общински и държавни училища (специализирани и неспециализирани), в които учениците срещат затруднения с усвояването на учебния материал, показват незадоволителни резултати на външните оценявания, имат ниска мотивация за учене и са в риск от отпадане от образователната система. В същото време това са училища, в които ръководството посреща тези предизвикателства с готовност и въпреки трудностите търси нови пътища към успеха на своите ученици. Така училищата партньори и “Заедно в час” работят заедно за това всяко дете да получи качествено образование - независимо къде живее и какви са финансовите възможности на родителите му.

С включването на учители от програмата на “Заедно в час” директорите могат да подсилят екипите си с взискателно избрани професионалисти, които са мотивирани да работят усилено с всяко едно дете. Повече за предимствата на партньорството със “Заедно в час” можете да намерите на сайта на организацията.


 

“Заедно в час” е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация “Америка за България” и е част от международната мрежа Teach for All на организации, които работят срещу неравенството в образованието в близо 50 държави.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez