*

ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА УЧЕНИЦИ МОГАТ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ В СЪСТЕЗАНИЕТО ПО ПАТРИОТИЗЪМ – „НАЙ-РОДОЛЮБИВ КЛАС“

|

За четвърта поредна година Община Враца стартира инициативата „Най-родолюбив клас“, която е част от програмата на Ботеви дни 2020 и се провежда под патронажа на кмета Калин Каменов.

            В тазгодишното издание на състезанието могат да се включат ученици от 1 до 12 клас. Участниците могат да разработят проекти, свързани с родното място, училище, исторически обекти и природни забележителности, както и да организират инициативи за тяхното популяризиране и опазване.

            От образователната дирекция в местната администрация ще разпространят регламента за участие във всяко учебно заведение в общината, като желаещите трябва да подадат заявка за участие в срок до 30 март /понеделник/.

            До 10 юни 2020 година, родолюбивите младежи трябва да представят реализираните инициативи, чрез кратко описание и снимков материал. Проектите се защитават пред комисия, определена със заповед на кмета Каменов, чрез кратка презентация до 6 минути и отговори на въпроси на журито – до 4 минути.

            Състезанието по патриотизъм е единствено по рода си в страната и е иновативен начин да се насочи вниманието на младите хора към историята, да се стимулира творческото мислене на учениците в насока възпитание на родолюбив дух и активно гражданство. Наградата за победителя в конкурса „Най-родолюбив клас“ е екскурзия до места, свързани с българската история и култура. По традиция, Община Враца осигурява допълнителни награди за всички участници.
ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez