*

ЗА ПЪРВИ ПЪТ СОФИЙСКАТА ОПЕРА И БАЛЕТ СЪС СПЕКТАКЛИ НА МАЛКИЯ ЕКРАН

|
ЗА ПЪРВИ ПЪТ СОФИЙСКАТА ОПЕРА И БАЛЕТ СЪС СПЕКТАКЛИ НА МАЛКИЯ ЕКРАН

Гледайте „Севилският бръснар“ по БНТ2 на 12 април

Софийската опера и балет безвъзмездно предоставя на Българска национална телевизия за излъчване много свои спектакъли, заснети пред последните години. Така те се присъединява към редица световни оперни театри и симфонични оркестри, които дават възможност на меломаните да гледат записи на оперни спектакли и концерти, чрез различни платформи.

Най-добрите спектакли на първия оперен театър в България ще бъдат излъчвани в програмата на БНТ 2. Началото е на 12 април,  неделя, от 20.30 часа, а първата  постановка, която ще видят зрителите е  шедьовърът  на Джоакино Росини  „Севилският бръснар“.

Операта е написана за по-малко от 3 седмици, вместо предполагаемия триумф, е освиркана от публиката. Днес „Севилският бръснар“ е сред най-често изпълняваните опери в света. В постановката на Пламен Карталов от 1996 г. ще видим артистите Юлиан Константинов, Ирена Петкова, Камен Чанев и Николай Добрев. Диригент е Емил Табаков.

В следващите седмици зрителите ще се насладят на спектакли като „Аида“,   „Гуарани“ с Красимира Стоянова и Юлиан Константинов, „Дон Карлос“ с Николай Гяуров , „Лакме“, „Цар Калоян“, „Селска чест“, „Джани Скики“ и редица други.

През последните 20 години на сцената на Софийската опера са гостували редица световноизвестни певци и режисьори и сега, благодарение на инициативата на Софийската опера и Българска национална телевизия, зрителите ще могат да видят тези незабравими спектакли в ефир.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez