*

ЗА ИЗБОРИ 2021 С ОТГОВОРНОСТ , НЕ С ПОМПОЗНОСТ !!!

|
ЗА ИЗБОРИ 2021 С ОТГОВОРНОСТ , НЕ С ПОМПОЗНОСТ !!!

Твърдя , че нашата съвременна политика има своите велики представители! И не всички представители на политиката могат да станат велики ! Защото времето още от Атанас Буров ( да не се бърка с Атанас Атанасов ) насам до днес , доказва , че да си политик , трябва първо да си експерт , професионалист - поне в една област. А и "Великите Народни Въстания "- 2020, доказаха , че предсрочни избори няма как да се случат по причини  от резултатите на извънредните кметски избори в 20 български селища , проведени на 27.9.2020г.и поздравени за тях с Велик концерт на Орлов мост в София .

                 И защото великите политици упражняват  професията, за да се изразяват , а не - за да се изявят . За професионалиста  техниката за достигане на политическо решение  никак не е сложна – първо питаш сърцето си, после намираш , къде неговият отговор е записан в програмата му и накрая прочиташ поне две-три изпълнени на практика точки по-нагоре и по-надолу в програмата му – за всеки случай . Така простичко се обяснява, че политическото решение на професионалиста трябва да се постанови в съответствие със закона и програмата му , но е по-важно и поведението му да съответства на морала. 

         Сложното идва, когато отговорът на сърцето му  изобщо не е записан в програмата му и се налага сам да търси отговорите в принципите на политиката и тълкуването й в контекста на скалата на Нолан ... Но в това отношение , няма лош политик , има лоши поддръжници .

           Това го споделям , като мнение , точно сега , когато в България настана време отново за избори. Избори , които ще са различни от всички правени досега , и в обстановка , която никога не е имала аналог в българската история - след пандемия последвана от икономическа криза и след опит за държавен преврат иницииран от Президентската институция подкрепян с "демократичните "методи на тоталитаризма- народен съд , бесилки , бомби ,кофчези.  Време в което се правят  конгреси с мото " не постове , а лостове ", очакващи само опорната точка на Москва за да рушат всички мостове и пътища водещи към цивилизационна Европа , основават се движения и партии , като " Има такъв народ " - чиято халтура обещава нова българска култура , " Републиканци за България "- чиито асансьор в политиката , ще спира винаги на спирка " генерирам корупция " ,  " Възраждане " -  с единствена цел " разграждане " на НАТО и ЕС , коват се съюзи и коалиции , като ний идем бодри политикани между ДСБ , ДаБ , Мая , Ренета , Рафаил , Йоло.. .

             И в този парадиран маскарад от кандидати за Новия Парламент 2021 , за който " мнозина са звани , но малцина , ще бъдат избрани ", защото българския народ , вече има много ясни ориентири как и за кого ще гласува. Въпросите с политически отговори за професиналистите ще бъдат:

 - кого и как ( чии интереси ) защитават прокуратурата и службите за сигурност.

Слушайте политиците как ще ви предлагат решение за тяхната реформа и поставяне под обществен контрол и отчетност  -  и ако не ги разбирате , ще си дадете гласа на вятъра. Още с отговора на този въпрос , ще отпаднат със сигурност над 90% от кандидатите за власт!

 - доизграждане на " електронното правителство" .Това ще го обещаят почти всички, но е важно да се отговори кои са кадрите ( професионалистите ) на политическата сила, които ще отговарят за това и какъв е техният опит. 

Ако няма професионалисти  - гласът ще обслужи политически коректно  възраждащия се реваншизъм на комунизма в съответната политическа сила .

- създаване на нов имидж на България в ЕС и по света. Убедете се дали е възможно съответния кандидат за Парламент 2021  да ви отговори - как да сме член на НАТО , но да сме въоръжени с руско оръжие , как с " няма ляво , няма дясно " да се прави каквато и да е политика , как  с чалга халтура да се създаде национална българска  култура , как мафиоти с повдигнати обвинения ( обикновено намиращи се в чужбина ),  искат да са кадровици в съда и прокуратурата , правят ли разлика между журналист и прокурист? От отговорите на тези въпроси на кандидат парламентаристите ще се осъществи и отгора на другия въпрос , " кой ще  уговарят да дойде да инвестира в България -   такива , които ще заплащат евтин труд и ниски данъци - или такива , които ще създават заетост, но и ще ни правят богати ?" А такъв нов имидж е невъзможен без почтеност, компетентност, неопетненост и достойнство на хората в  бъдещото управление на България.

            Затова искайте да видите хората с техните автентични биографии и екипите, които ще  искат да управляват.

Ако не отговарят почтено на горните въпроси - значи ще ви баламосат. Не се хващайте на общи фрази и актуални слогани за геополитика, антимафия, високи доходи, модерно образование и здравеопазване и прочие светло бъдеще !                 Дори за икономика не ги питайте - защото тя е гаранта за влизането ни във валутния съюз на Европа в чиято чакалня сме вече но...... и за професионалните отговори   на горните три въпроса защото те са видимите  .

                Накратко казано :  професионализъм , електронно правителство и читави хора. Това ще са ориентирите за гласа на европейско мислещия български избирател за Парламент 2021 . Само така България може да излезе с чест от кризите - здравна и икономическа  - с отговорност , а не с помпозност !

 

     Илиян Нисторов - икономист 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez