*

ЗА ДРЕВНОСТТА НА ВРАЦА И БЪДЕЩАТА Й МЛАДОСТ

|
ЗА ДРЕВНОСТТА НА ВРАЦА И БЪДЕЩАТА Й МЛАДОСТ

Първата идея, е  :
- всеки, който е оцелял от Ковид - 19 драматизацията , да засади 1-2 дървета по този случай. Така ще отбележи подобаващо своята победа и нов живот .
 За тези , които са  загубили битката с живота, в тяхна чест също да се засади дърво. Това може да го направят само хора, които истински обичат починалия и го ценят. А е и начин да помогнем на майката Земя и вместо да псуваме, че от нас нищо не зависи, сега в трудното време трябва да  засадим нови фиданки.
              Разбира се тази идея е възможна за осъществяване от мечтатели и вярващи ентусиасти, каквито във Враца са много в училищата , социалните заведения създаващи култура ( Младежки дом , Център за работа с деца , Читалище Развитие-1869 , РИМ , ДКТ , и др.) , които от 30 години променят всичко около себе си с любов и много работа, но винаги без намесата на финикийски знаци, само със сърца. Просто , както бе дадено началото , около язовир " Дъбника ", но вече разширено и горе високо в Балкана , на мястото на сечищата и то с характерните видове " бук ", и " дъб ".
               А , колкото желаете фиданки , има в Разсадника и кмета Каменов , няма да попречи на желаещите да ги засадят...
 
             Втората идея е :
-  във всяко населено място на Врачанска област да се извършва пролетна или есенна  резитба на дървета и храсти на териториите за обществено ползване. Тази дейност може да се реализира или от специализирана фирма или от общинските комунални предприятия и дружества плюс доброволци  . Целта е да се повдигнат короните на дърветата, храстовата растителност да се изрязва и оформя в различни ландшафтни форми.  Допълнително да се засяват декоративни дървета, които ще допринесат за създаването на приятни урбанизирани пейзажи. Целта на тази идея е , всяка пролет урбанизираното място ( град или село ) да изглеждат по съвременен природосъобразен начин. 
                Мисля , че осъществяването на тези идеи , ще помогне на всички да излезем от сериозната ситуация на задълбочаваща се социална и икономическа криза в следствие на пандемията. 


ОЩЕ ОТ "БЛОГ НА РЕДАКТОРА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар