*

XV НАЦИОНАЛНИ ФИЛОЛОГИЧЕСКИ ЧЕТЕНИЯ ЗА СТУДЕНТИ И ДОКТОРАНТИ ЩЕ СЕ ПРОВЕДАТ В ЮЗУ „НЕОФИТ РИЛСКИ“

|
XV НАЦИОНАЛНИ ФИЛОЛОГИЧЕСКИ ЧЕТЕНИЯ ЗА СТУДЕНТИ И ДОКТОРАНТИ ЩЕ СЕ ПРОВЕДАТ В ЮЗУ „НЕОФИТ РИЛСКИ“

За поредна година Филологическият факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ организира национални филологически четения за студенти и докторанти. Петнадесетото юбилейно издание на научния форум ще се проведе онлайн на 11 май 2021 г.

В конференцията могат да участват бакалаври, магистри и докторанти филолози от всички български висши училища. Желаещите да представят свои разработки върху проблеми от областта на езикознанието и литературознанието е необходимо да изпратят своите заявки и доклади до 2 май 2021 г. на имейл адрес: conference.11.may@abv.bg.

По традиция докладите ще бъдат разпределени в две секции – езиковедска и литературоведска. Времето за представяне на всеки от тях е не повече от 15 минути.

Националните филологически четения са със състезателен характер и представените текстове ще бъдат оценявани от жури, съставено от университетски преподаватели. Участниците, които се класират на първо, второ и трето място във всяка секция, ще бъдат наградени. Най-добрите доклади ще бъдат публикувани в сборник.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez