*

ВРАЧАНСКИЯТ МИТРОПОЛИТ ГРИГОРИЙ ЩЕ УЧАСТВА В БУДИТЕЛСКА РАБОТИЛНИЦА, ПОСВЕТЕНА НА СВ. СОФРОНИЙ ВРАЧАНСКИ

|
ВРАЧАНСКИЯТ МИТРОПОЛИТ ГРИГОРИЙ ЩЕ УЧАСТВА В БУДИТЕЛСКА РАБОТИЛНИЦА, ПОСВЕТЕНА НА СВ. СОФРОНИЙ ВРАЧАНСКИ

Врачанският митрополит Григорий ще участва в будителска работилница, посветена на Св. Софроний Врачански, която ще се проведе на 22 юли /понеделник/ от 10 часа в Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца.

С благословението на митрополита библиотеката организира три будителски работилници за детско творчество. Ателиетата имат за цел да подпомогнат децата да подготвят своите творби за участие в конкурса, посветен на небесния покровител на епархията. Конкурсът е за литература и изобразително изкуство и е на тема „Св. Софроний Врачански – ярък духовен пример от миналото към настоящето и бъдещето“. Той се организира по инициатива на Врачанската митрополия съвместно с областната управа и Регионалното управление на образованието. Поводът за конкурса са три годишнини, свързани със Св. Софроний Врачански – 280 години от рождението му, 225 години от ръкоположението му за епископ и 55 години от канонизацията му за светец.

Първата будителска работилница отвори врати на 8 юли. Последното ателие ще се състои на 5 август. Крайният срок за участие в конкурса, посветен на светеца-будител и закрилник на епархията, е 1 септември.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez