*

ВРАЧАНСКИТЕ ММА БОЙЦИ ОТНОВО С ПРИЗОВИ МЕСТА

|
ВРАЧАНСКИТЕ ММА БОЙЦИ ОТНОВО С ПРИЗОВИ МЕСТА

На провелото се на 11 и 12 септември в ямболската зала Диана  републиканско първенство по ММА двама състезатели на врачанският „ Боен клуб Сила „ станаха шампиони.

На шампионата организиран от Българска федерация по ММА взеха участие 19 клуба от страната със над 150 бойци.

Врачанският боен клуб изведе двама свой бойци които излязоха в октагона отлично  подготвени

Николай Петров в категория до 57кг. при кадетите срещна конкуренция от петима претендента за златото. След като успя безапелационно  да надвие четирима от опонентите си се изкачи на най-високото стъпало на стълбичката. Златният медал  затвърди  мястото му в националният отбор по ММА на България.

Цветомир Тодоров в категория до 66кг. при мъжете имаше доста силни опоненти които бяха седем на брой. На осмина финала в първата си среща се изправи срещу доста корав боец от Аргус -Казанлък който успя да откаже с ключ на крака. В четвърт финалната среща се изправи срещу състезател на Риал Пейн- София ,който е шампион по борба , но още в първият рунд Цветомир го отказа с TKO. На финала се изправи срещу шампиона в категорията с който направиха зрелищна среща и залата бе доста шумна от  овации. Финалът на Цветомир беше доста оспорван поради което двама от съдиите дадоха равен резултат и се наложи да изиграят и четвърти рунд в който Цветомир успя да събере сили и да се наложи над Здравко Димитров от ММА Шумен. Така Цветомир Тодоров стана номер едно при мъжете до 66кг.

По време на награждаването Цветомир Тодоров бе отличен с най – техничен състезател в първенството и бе награден от президента на Българска федерация по ММА г-н Станислав Недков.

Двамата състезателя  на „Боен клуб Сила“ си осигуриха места в Националният отбор по ММА на България в съответните девизий .

Треньорите Асен Асенов и Ивайло Русинов  са изключително доволни от двамата състезатели .Уверени в тях и в останалите момчета и момичета от клуба продължават ежедневната си  работа за постигане на високи спортни постижения.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez